Puan vermedi·249 syf.····Okunma: 04 Mayıs 2023 14:43 Spoiler içerir!
“Bilimsel temeli olan bazı fikirler “
Kelimenin tam anlamıyla bu başlıkla özetlemek istiyorum.kitap tamamen bilimsel veriler ışığında yazılmış.beni ilk sayfadan itibaren cezbeden bu oldu. Kitaba başladığımda anladım ki kitabı okuyunca insan beyni ile ilgili bazı temel bilgiler elde edecektim.ne zaman öğrendim bilmiyorum beyin sağ ve sol lob olarak ikiye ayrılırdı benim için kitaba başlamadan önce.oysa kitapta ; sağ beyin-sol beyin üst beyin -alt beyin ve hatta amigdaladan bahsetmiş yazar.ve sağ ve sol beyin entegrasyonu ile alt ve üst beyin entegrasyonunu öyle güzel açıklamış ki bunu kavradıktan sonra gün içinde yaşadığınız duygular,düşünceler,hisler ve kararlardan kullandığınız sözcüklere kadar acaba hangi beyin ile ilerliyorum diye düşünüyorsunuz.
Bu kitap gerçekten benim beynimi açtı.Yazarın amacı katı düzen ve fakat aynı zamanda kaostan uzakta beyninizi bir bütün halde ( sağ ve sol beyin ile beynin üst ve alt katı ) nasıl kullanacağınızı önce size öğretiyor tabi bunu öğretmeden önce beynin nasıl çalıştığını bilimsel verilerle açıklıyor. Daha sonra çocuklarınızla etkileşimde iken bütün beyin hayat felsefesini ona kazandırmanızda ve çocuğunuzun geleceğine büyük katkı sağlamanızda size pratik çözümler veriyor. “Sizin torunlarınız kendi ebeveynlerinden öğrendiklerini mutluluk ve neşe veren bir miras olarak kendi çocuklarına geçireceklerdir” demiş Yazar.
Kitapta Akılgözünün ne işe yaradığını ve çocuğunuza akılgözüyle bakmasını nasıl sağlarsınız ve bu size nasıl katkı sağlar çok net olarak bahsetmiş.
Kitap 6 bölümden oluşup her bölümde 2-3 strateji olmak üzere devrim niteliğinde 12 strateji sunuyor. Stratejiler günlük hayattan uzak değil esasen. hepimizin onayladığı, mantıklı olayları bir kez daha önünüze getirip kendinizi sorgulamanızı sağlıyor. Kitabın sonunda yazar yaş gruplarına göre entegrasyon türü bütün-beyin stratejisi ve stratejinin uygulanması hakkında çizelgeye yer vermiş ve bu size bilgilerinizi tazelemek adına her an başucunuzda kullanmanız için hazırlanmış.