2023 69. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2023 16:01
"Kendi yarattığı sistemle övünen özel bir ırkın, doğayı koruma uğruna her türlü fedakarlığa katlanmayı kabul etmiş bir toplumun sorumluluk sahibi bir ferdi olduğunu sanıyordum." " Belge, dosya, arşiv ... Ya onları hazırlayanların eline tüm bilgiler en ince ayrıntılarıyla hiçbir zaman verilmediyse ya da farklı şeyleri yazmaya kalkanlar hep engellendiyse zamanında? Bu durumda sizler nereden bilecek , nereden öğrenebilecektiniz ki gerçeğin ne olduğunu?" Selam #zamangezginleri serisinin ilk kitabı #kerimilesibel biter bitmez serinin ikinci kitabı #miranda ya başladım ve nasıl bittiğini de anlamadım Bu kitapta yeni dünya ve yeni dünya düzeni ağırlıklıydı . Aklımdaki soruların çoğunun cevabını aldım bu kitapta. Sibel kendi zamanına dönmüştür . Kerim'i çok özlese ve eksikliğini hissetse de burada onu yaşanma bağlayan bir şey vardır artık. Mahvolan bir Dünya'nın küllerinden canlanan yeni dünya düzeni aslında göründüğü kadar mükemmel bir #ütopya değildir. Sibel bunu yaşayarak görmeye başlar. Güvendiği yöneticilerin adına kendi çıkarlarını her zaman ön planda tutan insanlar olduğu yavaş yavaş gün yüzüne çıkar. Okurken insan doğasının hiçbir zaman değişmeyeceğini ve bu tarz insanların hep olacağını düşündüm. Önemli olan olaylara ve insanlara tek yönlü , at gözlüğü ile bakmamak . Olayların gerçek yüzünü görebilmek için biraz uyanık olmalı ve beynimizi kullanmalıyız. Sibel artık yalnızca kendini değil canından çok sevdiği varlığı da korumak ve geleceğini düşünmek zorundadır ... Kerim ise Sibel'den sonra yıkılmış , tekrar yaşama dönmesi zor olmuştur. Hala onu sevse ve özlese de sorumlulukları vardır. Birgün bırakılan bir zarftan çıkan resim ile hayatı tekrar karışık bir hale gelir. Bu resmin kimin olduğunu ve bırakanın kim olduğunu araştırmaya başlar. Az çok tahmin etse de bu gizemi çözmek ona huzur yoktur. Kendi başına ilerleme kaydedemeyince yine Osman Bey 'e başvurur. Keşke bizim de Osman Bey gibi bir dostumuz olsa dedim okurken Serinin devamı aşırı merak ediyorum şu an @hasansarac1951 ın sürükleyici, bağımlılık yapıcı ve muhteşem bir kalemi ve hayal gücü var. Okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız
MirandaHasan Saraç · Parana Yayınları · 202138 okunma