Misafirim vardı yazmayı unutmuşum. Sakin ol abla, bağırmana gerek yok. Akademik bir çalışmayı şikayet etmeden/veya böyle bir yaklaşım sergilemeden önce İslam düşünce tarihinde cehennem azabının ebediliğiyle alakalı tartışmaları, yapılan çalışmaları ve alimlerin görüşünü bırakıyorum. Büşra hocayı şikayet etmeden önce İbn Teymiyye'yi veya İbn Arabî'yi şikayet etmeniz gerekebilir. Gülünç duruma düşmeyin 😆
Gönderi kullanım dışı
Bu arada İbn Teymiyye'yi sevmiyor olabilirsiniz.. size canınızı yoluna kurban edecek kadar çok sevebileceğiniz bazı alimlerin öyle fıkhi ve itikadi görüşlerini çıkarırım ki aklınız durur. İbn Teymiyye değil mesele. Sufi/alim/muhaddis bazı alimlerin görüşlerini söylesem hallacı mansur gibi derimi yüzersiniz. İslami ilimler ile meşgul oluyorsanız size metodoloji/usül okumaları yapmanızı tavsiye ederim. Eğer gerçekten hakikati anlama kaygınız varsa .
acikerisimarsiv.selcuk.edu.tr:8080/xmlui/bitstream... bu konuda yapılan tez. Yani alimler tartışmış.
Bu arada şahsım da Büşra hoca da cehennem azabının ebediliğine iman ediyoruz. Bu azabtan koruması için daima Rabbimize dua ediyor ve müslüman olmanın sevincini yaşıyor, şükrünü eda etmeye çalışıyoruz. Hakikati sadece Allah bilir. Bize düşen sadece hakikate erişmek için var olan bütün düşünceleri ortaya koymak ve bütün yönleri ile çalışmak. Bir daha yanıt yazmayacam. Siz biraz araştırmayı deneyin.