Hedonist Seri Katil Bateman
2023 24. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2023 16:08
Wall Street kurdu, P&P'de çalışan, hedonist, antifeminist, 26 yaşında, tek derdi dış görünüşü ve markalar olan zengin ve yakışıklı karakter Patrick Bateman ve sonu gelmez seri cinayetlerinin ve şaşaalı gece yaşamının anlatıldığı eser... Patrick zengin, yakışıklı ve çevresinden ilgi gören biri olduğu halde mutlu değil. Tek ve geçici -bir sonraki cinayetine kadar sürecek olan- mutluluk kaynağı karşısındaki (çoğunlukla kadın olan) kurbanının can çekişmesi olan Patrick kötülüğün dünyanın tek sürekliliği olduğunu düşünüyor. Patrick için 'Düşünmek yararsız, dünya anlamsız.' Öldürüyor çünkü tüketmek, yok etmekten haz alıyor. Kitapta tüketim kültürü ve çılgınlığının, marka takıntısının eleştirisi var. Patrick'in ağzından yazılan eserde ürün yerleştirme olduğunu da söyleyebilirim. Bölüm bölüm çeşitli müzik gruplarının/sanatçılarının albümleri ve şarkılarının eleştirileri yer alıyor. Büyük bir beklentiyle başladığım kitabı 19 günün sonunda bitirebildim. Tamamen marka ve yemek isimlerinden oluşan sayfalar var kitapta. Bu yüzden de kitabın akıcı olmadığını ve gereksiz uzatıldığını düşünüyorum. Kitabın aynı isimle uyarlanan 2000 yapımı, başrolünde Christian Bale'in yer aldığı filmi de var. Amerikan Sapığı Bret Easton Ellis
Amerikan SapığıBret Easton Ellis · İthaki Yayınları · 2022335 okunma
1 +1'leme