Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 12 Mayıs 2023 09:18 Yaralı Şövalye ~ L. J. Shen
All Saints Lisesi serisinin ikinci kitabıyla selamlar. Beni bomba gibi bir kitabın beklediğini biliyordum ama böylesine yoğun bir duygu fırtınasını beklemediğimi itiraf etmeliyim
Luna ve Knight. Luna içine kapanık ve travmaları yüzünden konuşmamayı seçen biri. Sessiz ama çocukluktan beri sığınağı en yakını hep Knight olmuş bir kız. Knight ise futbol takımı yıldızı, yakışıklı, popüler ve kızlarla arası fazla iyi görünen biri. Sürekli birileriyle takılıyor imajının altında aklından ve kalbinden çıkmayan tek kişi yan evdeki Luna. Geçmişteki reddedilmelerinin üzerine Luna ile hala bağı devam ediyordu ta ki Luna okul için başka bir yere gidip özgürlüğe adım atana kadar.
Bu süreçte ikisini kendi içimde yargıladım ve belirli noktalarda ikisine de hak verdim ama bir yerden sonra uçurumdan aşağı yuvarlanmaya başladım. Tepeden bırakılan bir kartopunun büyüyüp kocaman bir şeye dönüşmesi ve çarpıp bizi çığ altında bırakması gibi desem abartmış olmam bence
Bir anlık kararlarla başlayan ve yaralarla devam eden bir kitaptı. Trajediler, acılar ve mücadele doluydu. Knight ne kadar yaralı olsa da bazı yerlerde Luna’yı geçtim beni bile yaraladı Özellikle Luna’ya Ayışığı diye hitap ettiği kısımlarda kalbimi bırakmışken bir de bir ‘günışığı’ kısmı var ki hala kızgınım
Ödeşmek, yaralandığı kadar yaralamaya çalışmak, bir yerde kıyamamak ve hep yanlış anlara kurban gitmek tam da bu kitaba göre açıklamalar. Her şeyden ötede de aile ve geçmiş travmalar var ve bunu çok net hissettik. Özellikle Knight’ın ailesini çok sevdim. Annesi ve ona bağlılığı, bebek gibi davranması çok tatlıydı.
Bir yandan daha çok genç iki insanın kendini keşfetmesi ve kabul etmesi diğer yandan zorluklar mücadelesini okuduk. Bazı noktalarda sinir krizleri geçirdim ama bol kaos bol olay tam da benim olayım olduğu için nefes almadan okudum Hatta elimden bırakmadan büyük bir kısmını okudum ara vermem gerektiğinde yandan yandan kitaba bakış atıp teori kurmaya devam ettim Daha söyleyecek çok şeyim var ama okuyacak olanlara bırakıyorum. Yetişkin okurlar için olduğumu belirterek türü sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum
#yaralışövalye #olimposyayinlari