Bu kitabın yorumlarını okuduktan sonra 'herhalde bir gün bunu da okurum' diye bir kenara yazmıştım. İki gün sonra kitapçıda görünce hemen aldım biraz ani bir karar oldu ama değdi. Bir çırpıda bitirdiğim genel olarak hüzünlü ama her türlü duyguyu yaşadığım bir kitap oldu. (Erkek karakteri çok sevdim.)
Bundan sonrası spoiler.
Kenna düzgün bir aile yaşamı olmayan hatta birkaç kere koruyucu aileye verilmiş bir kız. Scotty ise herkes tarafından sevilen ailenin tek çocuğu. Ledger Scotty'nin en yakın arkadaşı, Kenna'nin hiç tanımadığı en yakın arkadaş. Kenna ve Scotty birbirlerine aşık oluyorlar ve birgün geçirdikleri bir kaza sonucu Scotty hayatını kaybediyor. Kenna kazadan dolayı kendini suçluyor ve mahkemede kendini savunmayarak hapse giriyor. Hapsiteyken hamile olduğunu öğreniyor. Doğurduktan sonra bebeği Scotty'nin ailesine vermek zorunda kalıyor. 5 yılın sonunda hapisten çıktıktan sonra kızını bulmaya geliyor. Şehre geldikten sonra Scotty'le beraber hep gittikleri kitapçıya gidiyor ama kitapçının yerine bar açıldığını görüyor. Ledger'in barı.
Kitap çok hüzünlüydü aktı gitti. Okurken çok keyif aldım. Kenna'nın kızına kavuşma süreci beni çok etkiledi. Herkesin ona önyargıyla yaklaşmasına rağmen sadece Ledger onu tanımaya çalıştı. Onu dinledi ona yardım etti. İlk basta ona gerçekten kızsamda daha sonra acayip sevdim. Kestirip atmaması, merhametli olması, en yakın arkadaşı öldükten sonra Diem'e bir baba gibi bakması, en çokta Kenna'yı affedebilmek ve affettirebilmek için çok şey yapması en önemlisi ona güvenmesi onu daha çok sevmemi sağladı. Kenna hüzünlü kekim. Yaşadıkları hiç hoş değildi. İlk basta sevdiği adamı kaybettikten sonra kızını hiç göremeden kaybetti. 5 yıl boyunca onu hiç tanımadı. Çıktıktan sonra da yasaklama emriyle tekrar uzaklaştırıldı. Hiç bir suçu yokken. Grace ve Patrick İlk basta kendi taraflarından bakıldığında haklılardi. Yine de Kenna'yı hiç dinlemeye çalışmamalari ve sürekli Diem'i ondan uzaklaştırmaya çalışmaları yanlıştı. Ne de olsa o bir anne. Sonda affetmeyecekler diye çok korkmuştum ama tepkileri gerçekten çok tatlıydı.
Son olarak Kenna'nın Scotty'e yazdığı mektuplar çok hoştu. Bazı kısımlar ağlattı bazı kısımlar güldürdü.
Herkese tavsiye ederim. Çok fazla duygu geçişleri yaşayabileceğiniz bir kitap. Son zamanlarda genellikle mutsuz olduğum bir dönemde bana gerçekten iyi geldi. İyi okumalar :)))