·344 syf.····Okunma: 28 Mayıs 2023 09:21 Dedenizin size bıraktığı bir sırrın peşinden koşmaya var mısınız? Ben yorgunum koşamam vallahi diyenler, gelin gelin siz de tempolu yürürsünüz
Yalnız ortamdan ötürü mevzu biraz zorlayacak bizi demedi demeyin çünkü Dünya nihayet insanoğlunun gazabına uğramış ve yaşanacak halden çıkmış çoktan. Savaş sonrasında bulutların karmaşık kimyasal yapısı ışığın atmosferden özgürce geçişini engelliyor, göğü kaplamış o kötü niyetli bulutlar, gezegeni grinin tonlarına mahkum etmiş. Sadece renkler değil umutlar da tükenmiş üstelik. Renklerin ve ormanların yeryüzünü terk ettiği mutsuz zamanlarda çocuk olmak. Ağan ve Yengiz bu kötü şartlar altında tesadüfen buldukları erimiş şehrin manzarası karşısında büyüleniyorlar. Açlık, yokluk, yok olmuş bir doğa, sadece özel giysiler ve maskelerle yaşanabilen bir dünya yanında; gördükleri, duydukları ve bildikleri bu iki kafadarı sürekli bir şeyleri araştırmaya iter. Yaşadıkları yerin dışına çıkıp bir hal çaresi bulmanın peşine düşerler ama sadece izinle çıkabiliyor dışarı ve öyle kolayda değil izin almak. Farklı bir şeylerin olduğunu hissederken bir farklılığını da keşfediyor Ağan . Aldıkları haplarla zaman ve boyut değiştirdikleri bir gün kendisine kahin tarafından bırakılan notu buluyor. Kahinin notunda ne yazıyor dersiniz? Peki Ağan’ı bu notu okuduktan sonra bir göçebeye dönüştüren şey ne? Ağan göçebeye dönüşünce başlayan göç bizi nereye götürecek? Bir çizgi film olsun niyetiyle yazılmış bu şahane roman distopik, fantastik öğelerle harmanlanmış, akıcı dili ve kusursuz kurgusuyla herkesin kolaylıkla ve sıkılmadan okuyabileceğini bir kitap olmuş. Aralara karekodlara serpiştirdiği şarkılarla da bu fantastik dünyadaki yolculuğu çok daha keyifli hale getirmiş @gocebe.kitap #altuğgümrükçü. Ben okurken çok keyif aldım bolca sorgulayıp köprüden önce son çıkış yolunu bulmak lazım biran önce dedim. #göçebe ile göçün tadı damağımda kaldı Devamı da gelecek gibi sanki umarım #çizgifilmi de izleriz #mutlakaokuyun #sağliklavekitaplakalın #tavsiyekitap @ikinciadamyayinevi @analikizli.kitap