·448 syf.····Okunma: 18 Mayıs 2023 16:34 Uzun soluklu tarihi bir kurgu olan Son Krallık Serisi’nin ilk kitabı Son Krallık kitabının yorumu ile geldim Kitabımızın aynı zamanda çok izlenen bir Netflix dizisi de var. Tabi izlememiş olsamda kitapları kadar etkileyici olduğunu düşünmüyorum çünkü bu kitapta muazzam ayrıntılar mevcuttu O evreni, savaş sahnelerini gözünüzde adeta canlandırabiliyorsunuz O yüzden de benim tercihim her zaman kitaplardan yanadır
Kitabımıza gelirsek tabi yolun daha çok başındayız. Ana karakterimiz Uhtred’in 9 yaşından itibaren verdiği mücadeleye tanıklık ediyoruz. O aslında Uhtred olarak doğmamıştı ama abisi Danlar tarafından öldürülünce ismi ona geçmişti. Kont Uhtred’in varisi artık oydu ve abisinin intikamı ile onun hakkı olan toprakları düşmandan geri almak için her şeyi yapmaya kararlıydı.
Bir olayda Dan liderlerinden biri olan Ragnar’ı etkileyince hayatı kurtuldu ve Danlarla olan hayatı başladı. Görünüşte değerli bir rehine olarak, ama gerçekte daha çok Ragnar'ın bir koruyucusu ve sonunda onun evlatlık bir oğlu gibi olmuştu. Uhtred'in çocukluk yılları, koşullara rağmen fiziksel olarak zor olsada mutluydu. Vikingler onun topraklarını işgal edip onu esir almış olabilirdi ama Uhtred'i de yetiştirip eğitmişlerdi. Ona nasıl erkek olunacağını ve dövüşmeyi öğretmişlerdi. Fakat Uhtred, başına gelen iki felaketten sonra kendisini Danlara karşı mücadele eden Kral Alfred’in yanında buldu. Ve Ragnar bir yana Danlar mirasını kaybetmesinin sebebiydi o yüzden de mirasını geri almak için onlarla sonuna kadar savaşa girecekti.
Kitaptaki tek sıkıntı bölümlerin inanılmaz uzun olması ve karakter kalabalıklığıydı fakat bu tür kurgularda alışılmadık şey değil. Türü severler bu destansı hikayeye bir göz atsınlar derim