Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 13 Nisan 2023 23:42 Akılbaz ~ Lefazen Bahar Karakuş
Kapağı ve konusuyla çok ilgimi çeken bir kitaptı Akılbaz. Karanlığın Aç Çocukları serisinin ilk kitabıyla yolculuğa başlıyoruz.
Kitabımızda Hilde kasabasının paranormal hikayelerine tanık olarak başlıyoruz. Hikayeye göre Sezgiler Bilim Üniversitesi’nde gizli geçitler var ve gizemli olaylar dönüyor. Bu söylenenlere inananlar ve bunu şehir efsanesi olarak görenler var. Ama her şeyin temelinin aslında bir suç çetesine bağlı olduğunu kimse bilmiyor Karakterimiz Tutku’nun bunu keşfetmesiyle asıl hikayeye giriş yapıyoruz resmen. Anne babası ve ablası Sevgi ile yaşayan modellik hayalleri olan genç bir kız. Ailesi istemediği için bu hayaline gizliden kavuşmaya çalışıyor. Okulun popüler yakışıklı fotoğrafçısı Reha ile tanışması dengeleri sarsıyor.
Bataklığa girip her çırpınışta da da dine gömülmek gibi çekiyor bizi içine Reha ve Tutku asla tahmin edemeyeceğim karakterlerdi. Bir masum bir iyi bir kötü bir dengesizlerdi resmen Okuldaki alt katlara gittikçe ve tanıdığımız her insanla büyük bir güven problemi yaşıyoruz resmen. Ama hepsinin ötesinde Tutku’nun ablası Sevgi… söyleyecek çok şeyim var. Ama özetle nefret ettiğimi söyleyebilirim. Birbirlerine öyle zıt karakterler ki nasıl ya diyip durdum Bencil ve düşünmeden hareket eden insanlara zerre tahammülüm yok. Sevgi de bu açıdan aşırı çıldırttı beni
Yaşananlar insanı değiştirip onları kötü biri haline getirebilirin kanıtı resmen bazı karakterler. Özellikle Reha ve Tutku arasındaki ilişki beni aşırı heyecanlandırdı. Kimsenin diğerine eyvallahı yok ve her an birbirlerini patlatmaya hazırlar. Veee tam acaba klasik mi gidiyor dediğim yerde kitaptan beklediğim verimi aldığım ters köşeli sahnelere gelince nasıl bitti anlamadım O sonundan sonra ikinci kitabı merakla bekliyorum!