2023 26. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2023 01:19
Kitap eş seçiminde tek başına güzelliği kıstas almanın, evliliği ve tarafları nasıl bir felakete sürüklediği üzerine kuruludur.. Halet, zengin bir ailenin tek evladıdır. Evlilik yaşı geldiğinde ailesinin bulduğu eş adaylarını istemez. Çünkü evleneceği kadının çok güzel bir görünümü olsun istemektedir.. Nice kibar ve eğitimli kızı geri çeviren Halet, bir fotoğrafçıda çalışan Sara'ya gönlünü kaptırır.. Ailesini de razı eden Halet, Sara ile evlenir.. Cicim ayları çok tutkulu geçer.. Halet mutludur fakat gün geçtikçe karısının rahat tavırları özellikle de evi ziyarete gelen dayı oğlu Remzi ile olan samimiyeti Halet'i huzursuz eder.. Savaşın başlamasıyla askeri eğitim için orduya alınan Halet, sağlık raporuyla terhis edilen Remzi'yi kıskanmaya başlar.. Kafasında kurduğu binlerce düşünce ve şüphe sonrası firar edip eve giden Halet karısıyla Remzi'yi gizlice izler.. Gördüklerinden dolayı yıkılan Halet, kışlaya geri dönüp babasına Sara'dan boşanmak istediğini ve cepheye gideceğini söyleyen bir mektup yazar.. Olanlara anlam veremeyen baba, oğlunu boşanmaktan vazgeçirir fakat Halet, cepheye gitmekten vazgeçmez.. Yaşadığı ihanetin tesiriyle cephede ölümüne savaşan,  en kanlı çarpışmalara korkusuzca giren Halet, bir savaş kahramanına dönüşür.. Yıllar sonra bir yaralanma sonucu eve geri dönen Halet, evde bir sürprizle karşılaşır.. Yazarın okuduğum ilk kitabı, kitapta kadına yaklaşımı beni rahatsız etmiş olsa da tek bir kitapla yargıya varmak istemem.. Ayrıca Halet'in, haletiruhiyesi oldukça karmaşık olduğu için yaşanılanlar gerçek mi yoksa hayal mi ona da tam karar verebilmiş değilim doğrusu.. Yine de her şeye rağmen okumaktan keyif aldığım bir kitap oldu.. Herkese keyifli günler bol okumalar diliyorum..
SaraSalahaddin Enis · Kapra Yayınları · 076 okunma