·376 syf.····Okunma: 18 Mayıs 2023 17:57 Karanlıkta iki gölge, umutsuz, ağır alacakaranlıkta birbirine uzanıyor. Elleri birleşiyor ve ışık, yüz altın kupadan dökülen bir güneşmişçesine sel olup yayılıyor.
Öncelikle bu kitap için ne söylesem az kalacağını söyleyim. Madeline Miller teşekkür yazısında “Bu kitabı yazmak 10 yıl süren bir serüvendi.” diyor. 10 yıllık bir emeğin ürünü Akhilleus'un Şarkısı...
Kitap hakkında kısaca şöyle bahsedeyim; Akhilleus'un Şarkısı henüz çocukken ona zorbalık yapan bir çocuğu öldürmesiyle sürgüne gönderilen Patroklos'un Akhilleus'la yollarının kesişmesiyle başlıyor.
Kitabın ilk yarısı bir aşk hikâyesi olarak ilerliyor. Bu kısımda beraber büyüyen Patroklos ile Akhilleus'un aşkını, diğer kısımda ise yine Patroklos'un gözünden Truva Savaşı'nı okuyoruz.
Mitolojiye karşı ufacık bir ilginiz bile varsa beğeneceğinizi düşünüyorum. Kitap sürükleyici ve akıcı bir dille ele alınmış, betimlemeleri o kadar güçlü ki okurken sanki izliyormuş gibi hissettim. Söyleyecek bir sürü şeyim var ama spoiler olsun istemiyorum en iyisi okuyup görün. Umarım seversiniz.