📌LEDUN (HAL) İLMİ BENDE VAR MI, SAHİP OLABİLİR MİYİM, NE YAPMALIYIM?
Bir önceki serimizde Ledun ilmini neden herkese anlatmamız gerektiğini yazmış, "bende var mı, nasıl anlarım, sahip olabilir miyim" gibi bir çok dönüş almıştık.
Bu seride ise bunlara cevap vermeye çalışacağız
Ledun ilmi, diğer tüm ilimleri içinde, altında barındıran en tepedeki çatı ilmidir.
Bu ilmin de farklı dereceleri ve yetkileri vardır.
Bu ilme sahip olan 3 tip kul vardır:
➡️Kendi de bilmez, Halk da bilmez
➡️Kendi bilir-Halk bilmez
➡️Kendi de bilir, Halk da bilir
Öncelikle;
📌Bu ilim Rabbimizin lütfu ve ikramıdır.
📌Özellikle ahir zaman olması hasebiyle; Herkeste az ya da çok bu ilimden bir nebze vardır.
📌Feraset sahibi ve duası makbul kişiler Allah rızası için gayret ile bu ilimden bir pay alabilir.
Unutmayalım: Çokça zikir çekmek bu ilme vakıf olma sebebi değildir. Olanı temizler ancak bu ilimin verilmesinde etken değildir.
Ritüeller zikirler vs bu ilmi getirmediği gibi şeytani hattın açılmasına da sebep olmaktadır.
Dikkat edilmesi gereken; Allah rızasını kaçırmamaktır
Eğitimini alarak, medrese okuyarak, ilim tahsil ederek, zikir çekerek bu ilime sahip olunmaz ancak Rabbimiz lütfederse ve izin verirse kulların Allah rızası için gayreti ile aktive olur
Ahir zaman ümmeti olduğumuz için bu ilmin altyapısı soy bağı bakımından çokça yaygındır
📌İLİM-SOY BAĞI İLİŞKİSİ:
Soy bağı nedeniyle manevi hattı olan kişilerin durumu da şudur:
Bu kişilere soyundan gelen mübarek bir zat torununun Rabbine dönmesi, manevi yola, manevi orduya girmesine vesile olmak için Rabbimizin izni ile görünmez bir elle himmet (yardım) eder
FERASET NEDİR?
Hz. Osman, yanına gelen birine, “Gözünde zina eseri var, bir kadına bakmışsın.” dedi. O kimse “Nereden bildin?” diye karşılık verdi
Hz. Osman da “Müminin ferasetinden korkun, o Allah`ın nuru ile bakar.” (Tırmizi, Tefsiru’l-Kur’an, 16) hadis-i şerifini bildirdi
Feraset başlı başına çok önemli bir meseledir.
Çünkü feraset sahibi kişi, basiret ve hikmet kavramlarına vakıf olduktan sonra gönüle gelen ilhamı anlayabilmekte ve bunu Rabbi için hizmete dönüştürebilmektedir.
FERASET+BASİRET= HİKMET
Feraset, basiret ve hikmete ulaşan kişinin yapması gereken şey;
kendisine sırf Allah rızası için bir hizmet yolu, yöntemi benimsemesi ve yine bunu sırf Allah rızası için uygulamasıdır.
10-
📌HEDEF NE OLMALI?
Kulun Allah rızası için Rabbine hizmet etmeye, manevi orduya katılarak şeytan ve ordularıyla savaşmaya niyet etmesi ve yine Allah rızası için diğer kulların şifasına ve hidayetine vesile olmak için gayret etmesi gerekir
11-
📌AMACIMIZ:
Burada asıl olan; Manevi komutanlarımızın bizden ve sizden istediğini sizlere iletmektir.
📌İstenilen şey ise;
Müslümanların feraset sahibi olması ve bu vesile ile basiret ve nihayetinde hikmet sahibi de olarak gönülden geleni anlayabilmesidir.
12-
Manevi hat inanan ya da inanmayan kişilerde olabilir.
Manevi hat Rahmani ya da şeytani taraftan beslenebilir. Kişi bunun farkında olmayabilir ancak niyeti halis ise anlamaya gayret etmelidir.
Bir yerden sonra bu kulun kendi tercihidir, cüzi iradesi ve imtihanıdır.
13-
➡️Peki bu hattın bende olup olmadığını nasıl anlayacağım?
Ahir zaman ümmeti kullar olarak aslında bu konuda Rabbimiz bize birçok işaret gönderiyor. Görülüp çıkan rüyalar, rüya gibi olmayan rüyalar, (tayyi mekan) "aklıma gelen başıma geldi" durumları, "şom ağızlı" ithamları.
14-
Kalp gözünün açık olduğuna dair birçok gösterge var ama biz sıradan kullar bu durumu kendimize yakıştırmadığımız için üzerimize alınmıyoruz.
Aslında biz burada yazmaya başladıktan sonra bu konuda gelen özel mesajların haddi hesabı yok bunu da belirtelim.
15-
Ya; “ben zaten günahkâr, sıradan bir kulum bu makam bana mı verilecek” inancı hakim, ya da “bunları söylersem bana deli derler” diye içine kapanan ciddi bir grup var.
Bu grubun en ileri durumda olanları ise zaten şizofren, bipolar damgası yemiş, ilaçlar ile uyuşturuluyorlar.