·384 syf.····Okunma: 26 Mayıs 2023 23:07 Selam canlar.Bugün sizlere #rota serisinin ikinci kitabı ile geldim.Bu serinin yazarın kalemi ile tanışma kitabım olduğunu daha önce söylemiştim.Serimiz bir genç kurgu olmasına rağmen ben çok beğendim.Bazen ağlatıp bazen güldüren keyif verici bir okuma oldu benim için.Baş karakterimiz Günizin güçlü duruşunu sevdim ama biraz da kızdığım yerler oldu kendisine.Erkek karakterimiz Bulut’u ise ilk kitaptan beri çok sevmiştim ve o güzel duruşu da bu sevgiyi sonuna kadar hak ettiğini gösterdi.Abi karakteri Efeye ilk başlarda çok kızsam da bu kitapta ona çok üzüldüm.Nail tam bir bomba yan karakterdi.Keza Uğur da tıpkı Nail gibi çok sevimli bir yan karakterdi.Hepsinin değişimi ve bir şeyleri düzeltmeye çalışma çabaları takdire şayandı.Genç kurgu severler için bu güzellik tavsiyemdir.
#konusu
Güniz’in hikayesi kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.
Hayatı yüzünden okuduğu okulda akran zorbalığına uğrayan Güniz dik duruşu ve baş kaldırmasıyla ve tabii ki artık ona destek olan Bulut ve Nail sayesinde buna bir dur demeyi başarır. Artık kimseden zorbalık görmeyen Güniz tek amacı olan üniversite için derslerine konsantre olmak ister. Fakat şimdi de onu başka bir şey beklemektedir. Yaşadıkları yüzünden hiç arkadaşı olmayan, kimseye güvenemeyen Güniz’in etrafını onunla arkadaş olmaya çalışan bir grup sararmıştır.
Nail,Uğur,Bulut ve tabii ki abisi Efe onun güvenini kazanmak ve kaybettikleri yılları unutturmak için büyük çabalar harcamaktadırlar. Annesinin baskısı altında kalıp Güniz’e kötü davranan ve onu kardeşi olarak kabul etmeyen Efe’nin gözü açılmış, kardeşine yaptığı haksızlığın farkına varmış ve Güniz’in tüm terslemelerine rağmen kendini affettirip, kardeşini kazanmak için büyük bir mücadelenin içine girmiştir. Nail ve Uğur ise Güniz’i bir dakika yalnız bırakmayıp, kendilerini affettirmek için durmadan çabalamaktadırlar.
Ve tabi bir de Bulut var. Bulut Güniz’e deli gibi aşıktır. Günüz’in güvenini ve sevgisini kazanmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Kimseye güvenmeyen Güniz artık sadece Bulut’a güvenir. Ve onunda içi Bulut’a karşı kıpır kıpırdır.