2023 38. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2023 00:58
Sevda, Elif ve Cem. Elif, Sevda ve Cem’in biricik kızları. Anne kız arabada yolculuk ederlerken bir trafik kazası geçirirler kaza sonucu araba uçurumdadır, zorlu bir süreç başlar ölüm kalım meselesidir aslında. Sevda’nın kendi canından önce düşündüğü kızıdır. Sevda, kazadan dolayı iç kanama tehlikesi olabileceğini bildiği için Elif’e bir şey olmasın diye kızıyla sürekli iletişimde kalmaya çalışır, ona sorular sorarak uyumasına engel olmak ister. Yaşadıkları yaklaşık 5-6 saatlik bir süreçtir aslında yaşamla ölüm arasındaki o incecik kritik zaman dilimi. Çok ama çok beğendim, duygu yoğunluğu çaresizlikleri öyle güzel işlenmiş ki sanki o arabada sıkışan bendim. Sadece o anı değil, babası Cem’in yaşadıklarını, kaza anından önceki gün bu ailenin neler yaptığına da şahit oldum. Tadı damağımda gözümde yaşla bitirdim kitabı. İsmi çok farklı gelmişti kitabın okuyunca daha iyi anladım isminin neden “metal tabut” olduğunu. Kullanılan dilin sadeliği, anlatış şekli, konunun bağlanması çok güzeldi. Şiddetle tavsiye ediyorum , listenize ekleyerek okumayı unutmayın.
Metal TabutÖmer Yasir Özdemir · Ss İnternational Publishing · 024 okunma