···Okunma: 04 Haziran 2023 17:05 “Yukarı bakar aç koyunlar,çobandan medet umar,”diye yazmış üç yüz yıl önce Milton yozlaşmış Kilise’nin cemaatini mutlu edememesine atıfta bulunarak.John Brunner da kitabında sürekli her durumda devlet,büyük şirketlerin söylediklerine inanan bir kitle ile çevreci-terörist(!)-bir grubun hikayesini anlatılıyor temelde.
Öyle bir ülke hayal edin:soluduğunuz her nefes,içtiğiniz her bardak su,yediğiniz her yemek sizi adım adım hastalandırsın.Yemek şirketleri size sağlıklı gıda diye GDOlu yiyecekler satsın.
Okumaya başladığınızda şiddet ve kaosu hissediyorsunuz ve içine düşüyorsunuz.Yaşanan ekolojik felaketler insanlığın kıyameti bu şekilde olacakmış demek ki dedirtiyor.
Kitap küçük küçük bölümlerden dağınık parçalardan oluşuyor ama sonlara doğru bütün o hikayeler,tv reklamları haberler birden bütünleşiyor başlangıçta bir çok karakter varken kitabın sonunda belli karakterler kalıyor.
Okuması kolay,sürükleyici sizi içine alıp dehşete düşüren bir kitap Koyunlar Yukarı Bakar.
Eğer kitabı okuyacaksanız bence en sondaki James Bell tarafından yazılan son sözden başlayın derim.
Radikal çevrecilerin bu kitaptan neden bu kadar etkilendiğini rahatlıklıkla anlarsınız.
Bu distopyanın içine düşmemek için bir şeyler yapmalı,ilk adım olarak da bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.