·288 syf.····Okunma: 24 Mayıs 2023 17:32 Üç kitabın incelemesi olarak da bakabilirsiniz. Aslında seriyi alalı baya zaman olmuştu. Fakat okumak için doğru zamanı bekledim diyebilirim. Severek okuduğum bir seri oldu. Tabi sonu yine tam olarak benim düşündüğüm gibi olmadı. Bir ara baya baya Dean ile evlilik yolunda giden bir ilişki olsa da sonunda en başından beri tahmin edilen oldu.
Seriyi başından ele alırsak. Emily'in çocukluktan itibaren hayatını konu alan bir seri. Emily babasının da ölümü üzerine annesinin ailesiyle tanışıyor. Tabi biri Emily'e evini açması ve onun masraflarını üstelenmesi gerekiyor. Fakat aile kızı pek tanımadığından ve pekte ılımlı bakmadığından seçimi kura yolu ile yapıyorlar. Seçim sonucu Elizabeth teyze çıkıyor. Bu süreçte Emily'i çok zor bir alışma süreci bekliyor. Sonunda bunca şeye değiyor tabi ama süreç uzun. Önceleri gizli gizli yazdığı yazıları ilk başta sıkıntı çıkarsa da sonrasında yazarlık adımlarını atıyor. Zamanla arkadaş ediniyor. Hatta küçük yaşta evlenme teklifi bile alıyor. Gel zaman git zaman derken Emily yazarlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tabi sadece o değil Yeni Ay da her şey daha farklı daha güzel olmaya başlıyor. Üzüldüğü zamanlar da oluyor. Bunlardan biri de tüm arkadaşlarının Yeni Ayı bırakmasıyla başlıyor. Üstüne bir kaza atlatması ve yazmayı bırakması geliyor. Bunla biter mi? Asla. Sevdiği adam çok sevdiği arkadaşıyla evlenme yoluna çıkar.
Tabi bu olayın arkası farklıdır. Ama sonuç olarak bir evlilik söz konusudur. Zamanlar her şey rayına girmeye başlar. Yanlış anlamalar çözümlenir ve asıl mutlu sona gelinir. Belki bir kitaplık daha yer olabilirdi. Çünkü Emily ve Teddy evlendikten sonra ki hayatlarını da kısa da olsa bence okurlar okumak isterdi.
Her şeyden öte güzel bir son yazılmış.
İyi okumalar :)