···Okunma: 28 Mart 2023 00:00 Polisiye denince akla gelen yazarlardan olan Agatha Christie'nin daha önce 3 kitabını okudum. Bunlar, Doğu Ekspresinde Cinayet, Şampanyadaki Zehir ve Ölümün Tam Zamanı isimli kitaplarıydı. Hepsini de çok severek ve beğenerek okudum özellikle de Doğu Ekspresinde Cinayet kitabını. Kurgusu gerçekten muhteşemdi.
On Kişiydiler kitabına gelecek olursak kitabın ilk ismi On Küçük Zenci'ydi ama bir ırk ayrımcılığı yapıldığı düşünüldüğü için daha sonra ismi değiştirilmiş. Spoiler vermeden kitabın konusundan kısaca bahsedeceğim. Birbirlerinden farklı on kişinin kendilerince önemli ama farklı sebeplerden dolayı bir adaya çağrılıyorlar ve çağrılan herkes geliyor. Adada sadece bir tane ev var ve herkes burada toplanıyor ama evin sahiplerinin henüz gelmediklerini öğreniyorlar. Evin uşağı ve karısı bütün hazırlıkları yapmıştır. Akşam yemeğinden sonra bir plaktan ses kaydı açılıyor ve herkes farklı bir cinayetle suçlanıyor. Olay zaten bundan sonra başlıyor sırayla adada ki evde ölümler yaşanıyor. Okurken acaba katil kim sorusu kafamdan bir türlü çıkmadı zaten katili de tahmin edemedim. Kitabı okurken ilk başta isimler bir karışıklık yaratıyor ama kitap ilerledikçe bu problem ortadan kalkıyor.
Ben kitabı tavsiye ediyorum tam böyle kafa dağıtmalık, sade ve akıcı bir kitap.
Yazım yanlışlarım varsa affola.