2023 3. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2023 00:00
Bu kitap ana hikayeden bağımsız olsa da eskiye göndermeleri mevcuttur bu yüzden serinin hepsinin okumayanlar için spoi sayılabilir. Ancak yazımda bu kitap için spoi yoktur. En sevdiğim Manga serisinin yeni kitabının çıktığını görünce havada kaptım desem yeridir. Öncelikle serinin sonundaki olaylardan yıllar sonra neler olduğunu okuyacak olmak beni çok heyecanlandırdı. Artık sosyal medyanın da olduğu teknolojinin daha geliştiği bir dünyadaki Kira yorumları ilgi çekiciydi. Özellikle Light Yagami'nin yıllar sonra dünyada nasıl anıldığını çok merak ediyordum mesela. Hala haklı ya da haksız olduğunu düşünen tarafların düşünceleri devam ediyordu. Aradan geçen onca yıl içerisinde Death Note'sız bir dünyada tekrar suç oranlarının yükseldiğini görmek şaşırtmadı tabi beni. Malum ceza olmayınca kötülük de durmuyor dünyada maalesef. Ancak Yagami Light'suz (en sevdiğim karakterdir kendisi) bir Death Note okumak üzdü beni. O müthiş zekayı okumak çok keyifliydi çünkü. Yeni Kiralar, Light'nun zekasının bile yanından geçememiş. Kısa süreli geçici heves onlarınki. Defterin büyük gücüne dayanamıyorlar. Ryuk de uzun süre elma yemek istediği için benimle aynı durumdan muzdarip :) Çakma L'imiz N de L'in görevini devam ettirmeye çalışıyor olsa da pek aktif olduğu söylenemez. Biraz özgün olsa keşke. Okurken eski hikayeleri arattı ama yine de sıkıcı değildi, kitabın nasıl bittiğini anlamadım bile. Benim gibi seriyi çok sevenlerin, yıllar sonra dünyada neler değiştiğini Death Note'a ne olduğunu merak edenlerin severek okuyacağını düşünüyorum. Fakat tavsiyem hikayelerde fazla bir zeka beklentisine girmeyin. Keyifli okumalar.
Death NoteTsugumi Ooba · Shueisha · 2020278 okunma