Ah Morse… Ne edepsiz adam Temel olarak, kadınların meme boyutlarına, ne kadar az kıyafet giydiklerine ve hangi durumda kendisiyle seks yapmaya ne kadar hevesli olduklarına takık bir Başkomiserimiz var
Colin Dexter her ne kadar bizi suçla, maktulle ya da katille haşır neşir etse de kitaplarında mizahi öğeler kullanması beni çok eğlendiriyor. Okuyucuya da edebi numaralar çekmeden, klişe kullanmadan yazan çok güçlü bir kalem. Eğer Morse’u sadece diziden tanıdıysanız bu kitapta hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz Kitaptaki Morse, sigara içiyor, pornografiden hoşlanıyor ve küfrediyor. Dizideki tam bir iyi aile çocuğu. Tüm annelerin damat adayı olabilecek kadar düzgün. Amaaaan, kim ister öyle düzgün bir adam Kitaptaki kesinlikle daha çekici bir Morse Edepsiz ama çekici
İki yıl, üç ay ve iki gün önce, genç Valerie Taylor ortadan kaybolur. Hayatta mı yoksa öldü mü, kimse bilmez. Zamanla olay da unutulur, tabii ki ailesi ve bir de iki senedir davanın peşini asla bırakmayan Başkomiser Ainley dışında. Valerie'den, insanlardan onu aramamalarını isteyen bir mektup gelince Ainley bir ipucu yakalayıp peşine düşer ama bir araba kazasında hayatını kaybeder. Dava, Valerie'nin öldüğüne hemen ikna olmuş olan Başkomiser Morse'a teslim edilir. Morse, Valerie'nin gittiği okul personeline odaklanır ve kısa süre sonra Valerie'nin kaderinden kimin sorumlu olduğundan emin olur. Ancak davaya karışan kişilerden biri öldürüldüğünde, Morse'un tüm teorileri artık paramparça olmuş gibi görünür.
Çok zekice yazılmış ve oldukça şiirsel bir finalle biten şahane bir kitaptı #valerietayloraneoldu
@myloskitap @ozlemozdemir__ @yoldasozdemir Fulya Turhan @anilcerenaltunkanat #başkomisermorse #colindexter #colindexterbooks #myloskitap @polisiyeokuyankadinlar #polisiye #endeavourmorse #lewis #oxford #ingilizpolisiyesi #england #başpolislewis #polisiyeedebiyat #iyipolisiyeiyiedebiyattır