Kitap 20 Kapı adıyla 20 Başlık altında yazarın kendi hayatından, okuduklarından, tespitlerinden yola çıkarak sohbet havasında yazdığı yazılardan oluşuyor. Güzel tespit ve değerlendirmelerinin yanı sıra önsözünü okuduktan sonra bende oluşan beklentiyi karşılamadı. Onun dışında haklılık payı olduğu yerlerde genelde herkesten duyduğumuz sorunlara soyut ve genel olarak bilinen çözümler yerine yazarın başka çözüm önerilerini okumak isterdim. Somut bir şekilde ele alınabilecek çözüm önerileri neler olabilir , ya da bizden başlarsak değişime kaç nesil sonra duzelebiliriz acaba diye düşünmedim değil. Her neyse en büyük eleştirimi yazarın yaptığı şakalar üzerinden yapacağım. Elbetteki herkesin kendi değerleri vardır fakat eğer İslam'dan Allah'tan bahsediliyorsa şaka da olsa espri de olsa alaya alınacak hiçbir şey söylenmemeli. Espri yaptığı düşünülen fıkra ya da şakaların anlatılanlarla bağını çözemedim doğrusu. Tevbe Suresi 65. Ayet çok dehşet uyandırıcıdır bu konuda. Bu ayet şakaları yazanı muhatap alır, buna güleni mi yoksa her ikisini mi bilemiyorum. Ama bilmek demek, yazmak ya da konuşmak demek öyle kolay değil. Bilmediğin hususta susacaksın. Din senin ilgi alanın değilse oraya girilmemeli. Nasıl felsefe bilmeyen birinin felsefe yapmaya çalışması abes kaçıyorsa bu da iğreti duruyor . Onun dışında bazı hikayelerin aslını daha teferruatlı olarak dinlediğim bana biraz ortaokul belki lise düzeyi gibi geldi. Çıkarımlarda bulunmadığımı söyleyemem. Bir de yazarın Sonsöz kısmında bahsettiği şeyler yola çıkmış herkesin başına geldiğini düşündüğüm şeyler. Anlamak isteyene sivrisinek saz anlamak istemeyene davul zurna az demişler nihayetinde. Kendini temize çıkarmak zor, isteyen istediği gibi görüyor ve düşünüyor çünkü. Yazar hakkında hiç fikrim yoktu kitapta yazdığı kadar bilgi edindim. Ve sadece kitabı ve yazılanları yorumladım. Sonuç olarak beklentimi karşılamadı diyebilirim. Yazım hataları ve üslup da kitaplarda gözüme batan kriterler arasında.
Onun dışında şu sözü çok sevdim:
Sen kalbinde bir gül yetiştir
Görürsün bir saka kuşu gelir konar.