·312 syf.····Okunma: 27 Mayıs 2023 13:42 Tek Gerçek Aşklar
Bir insan ömrüne kaç gerçek aşk sığar? Gerçek aşkı buldum dediğiniz gençlik aşkınızla evlenmek, hayallerinizdeki hayata kavuşmuşsunuz ve başka bir şeye ihtiyacınız yokmuş gibi hissettirir. Her şey güzel giderken onu zamansız ve trajedik bir şekilde kaybetmeyi kaldırabilir misiniz?
Toplanın dostlar Taylor Jenkins Reid bizi yine duygu seline boğuyor bu yazar ne yazsa okurum ve her kitabını konusunu okumadan satın alırım net
Doğru kelimeleri doğru yerde kullanarak, duyguları okuyucuya bu kadar net anlatan nadir yazarlardan kendisi. Onu ne kadar övsem az gibi geliyor o nedenle biraz kitabın konusundan bahsedip yorumu size bırakmak istiyorum.
Emma Blair, Blair Kitabevi’nin sahibinin iki kızından küçük olanı. Henüz liseye giderken tanıştığı yüzme takımının kaptanı olan Jesse ile mükemmel bir gençlik aşkı yaşıyor. Bu aşk sadece lise yıllarıyla sınırlı kalmıyor ve birlikte bir hayat kurmaya kadar ilerletiyorlar ilişkilerini. Evlendiklerinden kısa bir süre sonra Sam işi gereği bir geziye gidiyor ve maalesef o talihsiz helikopter kazası gerçekleşiyor ve Emma sonsuza kadar Jesse’yi kaybediyor. Büyük bir yıkım yaşayan Emma, Jesse’siz geçen 3 yıkın sonunda eskiden kitabevinde birlikte çalıştığı Sam ile karşılaşıyor ve artık yaşadığı bu acıdan sıyrılmak ve kendine mutluluk hakkı tanımak istediğine karar veriyor.
Sam ile güzel bir nişanlılık dönemi yürüten Emma, bir gece aile yemeğindeyken tanımadığı bir numaradan gelen aramayı cevaplıyor. Arayan Jesse ve “Emma benim. Hayattayım. Eve dönüyorum” diyor.
Takdir edersiniz ki bu Emma için büyük bir ikilem. Hayatının aşkı kurtulmuş ve geri döneceğini söylerken yanında onu yeniden hayata döndüren aşkı oturuyor.
Emma ve Jesse’nin ilişkisi heyecan dolu bir ilişki. Aynı zamanda bireysel olarak kendini geliştiren bir yanı da var. Gerçekten istekleri hayatı keşfediyorlar birlikte ve bunun üzerine bir evlilik inşa ediyorlar. Birlikte seyahat edip yarını düşünmeden dolu dizgin yaşıyorlar aşklarını. Onların ikili ilişkisine kitabın sonlarına doğru hayran olmaya başladım. Birbirlerine olan saygısı gözlerimi doldurdu ve yer yer beni ağlattı.
Ben kitap boyunca Sam’i desteklediğimi söylemeden geçemeyeceğim. Sam’in Emma’ya yaklaşımı nahifliği ve düşünceli yaklaşımı beni hep çok etkiledi. Tam bir olgunluk çağı ilişkisi diyebilirim onlar için. Gençliğin o dolu dizginliğinden sıyrılıp ayakları yere basan bir birlikteliğe çıktılar. Her anlamda birbirlerini geliştiren bir ilişki gördüm onlarda.
Her iki ilişki de yadsınamayacak derecede gerçek ve hisliydi. İnsan birden çok kez hayatında gerçek aşkı bulabilir. Çünkü gerçek aşk kişiye bağlı değil, sevginin gücüyle, sevginin gerçekliğiyle alakalıdır. Onların yolculuğu birbirlerine saygılı vedaları bende duygusal olarak izler bıraktı. Bir kitap herhalde bu kadar etkileyebilirdi