2023 36. kitabı
Bugün hayatta olsa idi ona ulaşmak için elimden geleni yapardım. Ben bu kadar cesur ve iddialı bir yazar okumadım. Asla otosansüre takılmıyor. Bundan dolayıdır belki bilmiyorum ama imla hataları da onun için önemli değil. Belki yazdıklarının heyecanına kendi de kapılıyorsa… Daha önce #marquisdesade okuyan ve “amaaan ne yazmış bu adam böyle” diyenler varsa bu kitaptan usulca uzaklaşsın. Ne usulcası, hatta koşarak Çünkü Sade, Hilst’in yanında solda sıfır kalıyor. 2004 yılında ölümüne kadar Brezilyalı yazar #hildahilst , ülkesinin önemli edebiyat ödüllerinden birçoğunu almış ve iki düzineden fazla şiir, drama ve kurgu kitabı yayınlamış. Bununla birlikte, birçok Brezilyalının adını duyar duymaz hemen düşündüğü şey, eleştirmenlerin Hilst'in 1990-1992 yıllarının “pornografik” başyapıtı olarak kabul edilen #baştançıkaranmektuplar romanıyla üretilen kötü şöhrettir sanırım. Ahhh bacım, bu kitabı şimdi yazacaktın ki parsayı toplardın eminim. Karl adında zengin, ahlaksız bir sosyetikten manastırlı kız kardeşi Cordélia'ya yazılmış mektuplardan oluşan bu kısa kitap (iyi ki de kısaymış ha, daha uzunu infial yaratabilirdi ) hakkında “konusu şu” diye yorum yapamıyorum. Çünkü #instagram asla yayınlamaz Ama şunu söyleyeyim; çok ama çok beğendim Çok sert, çok kışkırtıcı, bazı yönlerden oldukça rahatsız edici ama bir o kadar da özgürleştirici olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Son uyarı! Lütfen çocuklardan hatta ergenlerden uzak tutun Sizler okuyun, ufkunuz açılsın #hildahilst @dedaluskitap #baştançıkaranmektuplar #pornografik #erotık #okudumbitti #kitap #kitapkurdu #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #kitapokumak #ulanneokudumben #bookstagram #bookblogger #books #book #booklover #bookaddict #booknerd #phornography #erotism Selin Bak #selinbak
Baştan Çıkaran MektuplarHilda Hilst · Dedalus · 202224 okunma