Ben evde oturarak cinayet çözen bir dedektifle ilk defa karşılaştım Kitabı hediye edene çok teşekkürler Diğerlerini de ederse mutlu olurum
Nero Wolfe, 1934 yılında Amerikalı yazar Rex Stout tarafından yaratılan, aşırı iştahlı, haliyle obez ve eksantrik bir dedektif. Wolfe New York'taki West 35th Street'te lüks bir evde yaşıyor. İş için ya da kitaplarını okumaktan, orkideleriyle ilgilenmekten veya uşağı Fritz Brenner tarafından hazırlanan gurme yemekleri yemekten alıkoyacak herhangi bir şey için evinden ayrılmaktan nefret ediyor. Wolfe'un keskin zekalı, genç asistanı ve çekici kadınlara zaafı olan Archie Goodwin, cinayetlerin fiziksel soruşturmalarını yapıyor ve vakaları bize anlatıyor. Bu defa Nero Wolfe’un müşterisi kendi yardımcısı Archie.
Priscilla Eads, Nero Wolfe'un evine, orada bir hafta kalabileceğini umarak geliyor. Birinden saklanıyor, bir avukat, bir iş ortağı. Archie onu içeri alıyor ve en azından geçici olarak kalabileceğini söylüyor. Son söz Nero Wolfe'dan gelecek elbette ama şu anda rahatsız edilemez. Çünkü orkideleriyle ilgilenmesi gerekiyor. Nero Wolfe’un kapısı tekrar çalıyor ve biri o esnada Nero Wolfe’un üst katında olan kadını bulması için Wolfe'u işe almak istiyor. Kadının bir hafta sonra doğum gününde oldukça büyük bir mirasın varisi olacağını da söylüyor. Wolfe, Bayan Eads'i evinden kovuyor çünkü daha farklı planları var. Ertesi gün, kimin öldüğünü tahmin edebilir misiniz? Evet Priscilla ölü bulunuyor. Archie kendini suçluyor ve ne olursa olsun katili bulmayı kendine görev ediniyor. Ve Wolfe Archie’yi müşterisi olarak kabul ediyor.
New York'un caddelerinde Manhattan'ın en karanlık ve tehlikeli sokaklarında kırk sekiz saatlik, nefes kesici, tehlike dolu bir kovalamacada olduğunuzu hissedeceksiniz.
#rexstout #nerowolfe #tavşankaçtazıtut #gelişimyayınları #sarıdizi #sarıdizipolisiye #polisiye #polisiyeokuyankadınlar #polisiyeroman #polisiyekitaplar #polisiyeokumakayrıcalıktır #iyipolisiyeiyiedebiyattır #kitap #kitapkurdu #kitaptavsiyesi #kitapsevgisi #okudumbitti #bookstagram #books #book @polisiyeokuyankadinlar Selin Bak #selinbak