·288 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2023 00:00 Selam millet
Şömizi ve renkleri ile ilk çıktığı andan itibaren ilgimi çeken bir kitapla geldim
Yazarın kalemiyle de ilk defa tanıştım
Siz yazarın kalemiyle tanıştınız mı?
Şömizi ve kapağıyla en beğendiğiniz kitap hangisi?
Kitabın Konusuna Gelecek Olursak
•Segah, ailesi gibi bir tablo koleksiyoneridir.
•Mutlu giden bir evliliği vardır ama hayat hiç de planladıkları gibi gitmez
•Hem eşi hem de çok almak istediği tablo ortadan kaybolur
•Segah işinde başarılı Dedektif Korel ile hem tabolunun hem de eşinin peşine düşer
•Fakat aramalar yıllardır sonuç vermez
•5 yıl sonra tam ümitleri kesildiklerinde kendilerini bambaşka bir dünyanın içinde sırlar ve gizemlerle dolu bulurlar
Kitabın Yorumuna Gelecek Olursak
•Puanım 8
•Kitap bir günde bitti
•Konu bakımından çok değişik bir kurguydu Tam isminin hakkını veriyordu
•Segah her ne kadar güçlü kadın karakter gibi gözüksede yaşadıkları artık onu çaresiz bırakıyor
•Korel ile Segah arasındaki karşı koyamamazlığı okumak çok tatlıydı
•Korel hiçbir işte başarısız olmamışken Segah’ta yenilmesi duygusaldı
•Kitapta sevmediğim tek bir şey oldu ben normal insanken fantastik kurguya kaydığında biraz daha şaşkınlık imaresi ve kabulenememe istiyorum bu benim kendi beklendim tabii
•Kitabın başından sonuna kadar eşinin nerde olduğunu bekleyerek okuyoruz bu da akıcı olmasını sağlıyor
•Sonu ise öyle bir bitti ki devamını merak etmemek elde değil
Sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum
#alıntı
"Sen hayatımda gördüğüm en güçlü kadınsın Segah Kaşıkçı. Attığın her adım, gitmek istediğin yolları sunacak sana. Yanlış ya da kapalı bir yola denk gelirsen bile ben burada olacağım. Gölge etmeden, sana zarar vermeden.Hep yanında olacağını bildiğin dedektifin olacağım."
Ressamların hisleri renklere dönüşüp fırça darbeleriyle ortaya bir eser çıkarken, resmin hikayesini fırçalarıyla anlatıyorlardı. Bu sebeptendir ki Gezgin macerasında bir tabloda kalma süresi, ressamın resmi tamamlama süresiyle eşitti. Resmin yapılması bitiğinde hikaye de orada sonlanıyordu.
Can yakar, can alırdı şiddet. Sevgisizliğin tüketmediği bir ruh ise henüz yeryüzünde yoktu.