Bir Aşık, bir kâşif, bir maceracıyla, bir obsesif iyi aile çocuğu ile aynı duyguları mı yaşamak istiyorsunuz? Kitap bunu fazlasıyla sağlıyor. Uzun süredir elimden bıraktığımda beni çağıran bir kitap olmamıştı bunu fazlasıyla başarıyor. Birazda teknik açıdan inceleyecek olursak. Dili sade değil ama çok ağırda değil hatta İskender Pala okuyanlar için çok rahat anlaşılır bir kitap. Bazı bölümlerini Palanın bir eserini okuyor gibi hissedebilirsiniz. Yazar bunu Paladan etkilendiği için mi yapmış yoksa dönemi yansıtmak için mi yapmış orası size kalmış her hangi bir yargı bildiremem. Tasvirler boğmadan sade bir şekilde anlatılmış burası güzeldi ama bazı yerler sadelikten hiçliğe gitmiş hayal gücünüzü kullanmanız gerekiyor. Sürükleyici bir kitap olmuş muhteva açısından dedim ya kitap sizi çağırıyor. Gerçekler üzerine iyi kurgulanmış bir kitap olmuş. Kahramanın iç dünyasını fazlasıyla yansıtıyor kitap hatta kimi zaman onun gibi sevinip, sinirlenip, üzülebiliyorsunuz? Yan karakterler çok iyi desteklenmiş neredeyse ana karaktere yakın parlaklıkları var. Hepsiyle iyi arkadaş oldum Eksik yerleri ise tabiki bunlar bana göre; kitapta istikameti belirleyen bir harita olabilirdi arka sayfada okuyucu daha iyi gözünde canlandırırdı belki sonraki basımlarında görebiliriz. Ayrıca bence büyük eksiklik ve kurguda da boşluk yaratan "Faze" karakterinin nasıl öldüğü belli değil bir bakıyorsunuz yaşıyor 10 sayfa sonra öldüğü söyleniyor. O arada nasıl ölüyor belli değil yazar
Kaan Murat Yanık kafasında öldürmüş kitaba yazmamış :)
Son olarak kitabı okumama vesile olan güzel insana da selamlar. İyi ki varsın.