2023 147. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2023 20:03
Kansere yakalanma riskinizin kaç olduğunu bilmek ister misiniz?Bu sizi olumlu mu olumsuz mu etkilerdi?Belki riske göre yaşamanızı planlayıp korunma şansınız olur?Ya da belki kodladığınız o risk oranı yüzünden olmayacağı varken kansere yakalanırsınız?Ne dersiniz?Suat Belkıs, #nobelödüllüprofesör ve umut projesinin lideri. Nedir #umutprojesi ?Kansere yakalanma riskinizi size yüzde ile söyleyen ve %100 doğru tespitler yapan ve sonrasında kişinin hayatını bu riske göre yeniden şekillendirmesine yardımcı olan bir proje bu.Peki bu projenin hayattaki yansımaları nasıl olur düşündünüz mü hiç?Haydi gelin Halil ve Şebnem ile birlikte düşünelim.Halil Faruk’un yakın arkadaşı.Faruk Halil’i çok samimi olduğu bir kız arkadaşıyla tanıştırıyor.Niyeti kendi kabuğuna çekilmiş Halil ile Şebnem’in arasını yapmak ama Halil çok yakında yaşadığı travmatik bir olaydan dolayı kalbinin kapılarını kapatmış.Çok sevdiği biricik karısı Elif’i kanserden kaybetmiş.Ve şimdi yeni bir ilişki onun için Elif’e ihanet demek.Şebnem ile tanıştıktan sonra bir kez daha buluşuyor Halil ve kız ondan hoşlanınca nasıl olsa bu son buluşma diyerek kızı tatlı bulduğunu söylüyor o da.Ancak işler karışıyor sonra çünkü Şebnem’in kanser riskinin %92 olduğunu öğreniyor ve kendisinden çok hoşlandığını söyleyen bu kızı üzmeyi göze alamayarak onunla buluşmaya karar veriyor. Fakat her buluşmada bu kızdan biraz daha hoşlanmaya başlıyor.Güya garip davranarak Şebnem’i kendinden uzaklaştıracaktı.İşte insanların hayatlarını böyle etkilerken kanser yüzdeleri %8 acaba neyin nesi?Vallahi onu da okuyunca kendiniz öğreneceksiniz.Ben merak ettirmeye devam edeyim.Bu sırada Suat Belkıs’ın karşısına dikilen kim ve ondan ne istiyordu?Sakladıkları neydi?Şebnem ile Halil’in buluşmaları nereye varacak?Halil kalbinin kapılarını açacak
%8Hakan Kantarçeken · Flora Kitap · 202226 okunma