Puan vermedi·178 syf.····Okunma: 05 Temmuz 2023 17:20 Merhabalar.
Ercan abinin de belirttiği gibi, onunki dışında hiç incelemesi olmayan bir kitap olduğu için başladığımdan beri inceleme yazmayı amaçladığım bir kitap idi. Şimdi başlıyoruz.
Nereden başlayacağımı bilmiyorum, direkt dalayım.
Kitap terapi hizmeti sunuyor denebilir. İlk bölümlere, vücudunuzu kabullenme seansları denebilir. Yazar, size kökleri çocukluğunuza dayanan sorular soruyor, hepsini birer birer düşünmenizi istiyor. Kendi vücudunuzu kabullenme sorunları yaşıyor iseniz, bence gerçekten etkili yöntemlerle bunu yenme imkanı sunuyor. Hayır, siz zaten bu faslı geçmiş iseniz, bu kısımları aşırı sıkıcı bulabilirsiniz.
Kitap sizden bir takım egzersizler yapmanızı istiyor, ve eninde sonunda bu egzersizlerin belli bir sonuç vereceğini belirtiyor, ki belirttiğim gibi, bu kitap sizin için bir ilkse ve vücudunuzu kabullenmekte zorlanıyor iseniz, yaşadığınız çevre ve büyüdüğünüz ortam cinselliği bir tabu olarak görmüş ve vücudunuzu kabullenemeyişinizin öncelikli nedenleri bunlardan kaynaklı ise, bu egzersizleri uygulamalı olarak yaparak ve kitabı bir kılavuz niyeti ile okuyarak, bence büyük bir ilerleme kaydedebilirsiniz.
Ve yine belirttiğim gibi, vücudunuzdan zaten memnun iseniz bu kitabı bir zaman kaybı olarak göreceksinizdir.
Kitapta beni rahatsız eden şeylerden biri, yazarın okuyucuya düşünme olanağı tanıyıp, sonrasında "hey, ne oldu canım, bu egzersiz sana nasıl hissettirdi? Igrenc mi hissettin? Yetersiz misin ha? YETERSİZ MİSİN??" gibi kısımları idi.. tam olarak böyle değildi, lakin egzersizleri uygulamayacak biri olarak(doğal olarak?) bunu bu şekilde sormasını tuhaf buldum. İlginç bulduğum bir diğer şey, kendinizi bulutların üstünde hissedin dediği kısımdı. Düşünsenize, siz kendinizi bulutların üstünde hayal etmiş, hafif, mutlu hissetmişiniz, devamını okuyunca, "ımmmm, kendini bulutların üstünde hissedemeyecek kadar ağır mısın?" dediği kısımdı.. neyse, mesele yok. Takıldığım bir nokta idi sadece.
Sayın okuyacaklar, vucudunuzdan haberdar birisi iseniz, klitorisinizin nerede olduğunu biliyor iseniz, sadece odaklanarak orgazm olabilirsiniz. Aslında kitabın sunduğu neredeyse her egzersiz ve bir takım sorular da, odaklanmanızı sağlama amaçlı. Kitabın yarısı size vücudunuzu sevin cümlelerini anlatan sayfalardan oluşuyor, diğer bir kısmı egzersizlere, az bir kısmı ise partnerinizle deneyebileceğiniz seks pozisyonlarına, ve hazzı artırma amaçlı anal/grup/eşcinsel sekse değiniyor. Yani zaten bu konuda birkaç kitap okumuş birisi iseniz, kitap sizin için çok yetersiz kalacaktır.
Harika okumalar dilerim.