Karanlığın Dokunuşu
2023 60. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2023 00:21
İlk defa bir kitap için inceleme yapıyorum. Bu yüzden biraz acemice olabilir. Ve belki spoi içerebilir. Bu yüzden lütfen yazımı okurken bu uyarıyı dikkate alarak okuyun. İlk önce konuyla başlayalım. Persephone, Hasat Tanrıçası Demeter'in kızıdır. Ama Persephone'nin, Demeter'in kızı olmasına rağmen, bir kusuru vardır. Dokunduğu bütün bitki ve çiçekler kuruyup soluyordur. Annesi bu yüzden kızını bütün dünyadan soyutlayıp cam bahçesinde büyütmüştür. Persephone annesini bir şekilde ikna ederek ölümlüler dünyasında aynı ölümlüler gibi yaşamaya başlar. Bir gün en yakın arkadaşıyla kutlama için sahibinin Hades olduğunu bildiği bir bara giderler. Hades ise imkansız bahisleri ile bilinir. O gün Persephone karşısındaki kişinin Hades olduğunu bilmeden onunla poker oynar ve kaybeder. Bahis ise Persephone için imkansızdır. Çünkü Hades ondan ya Yeraltı Dünyası'nda hayat yaratmasını ya da özgürlüğünü yitirip geri kalan hayatını Yeraltı Dünyasında yaşamasını şart koşmuştur. Bakalım Persephone bu anlaşmayı başarıyla yerine getirip özgürlüğünü kurtarabilecek mi yoksa sonsuza dek Yeraltı Dünyası'na mı mahkum olacak? .... Eskiden beri yunan mitlerine ve özellikle Hades'e çok ilgi duyarım. İnstagramda rast geldiğim bir kitaptı Karanlığın Dokunuşu. Ve kitapta Hades x Persephone ilişkisi olduğunu öğrenince bir hevesle kitabı aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse pek araştırmamıştım kitabı, yani hiçbir beklentiye girmeden okumaya başladım. Bu yüzden şöyle demem gerekir ki: Gerçekten beklentimin üstündeydi! Persephone ve Hades'in ilk karşılaşmalarındaki o atmosfer beni kitaba gerçekten çekti. Öylesine okumaya başlamışken birden kitaba çekildim. Heyecanla okumaya başladım. Bazen Persephone'e sinir olmadığım kısımlar olmadı değil ama bu da kitabın tuzu biberi. Minthe ve Adonis ikilisi kitabı okuyan herkesin baş ağrısı ama son bölümlerde Persephone bu ikiliyle çok güzel bir şekilde ilgilendi ve gülme krizine girmedim desem yalan olur. Minthe'yi bitkiye dönüştüreceğini kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Stresten karnınıza kramp girecek kadar bir entrika yoktu kitapta ve kitabı bu kadar çok sevme nedenlerimden biri de bu oldu. Bunaltacak şeyler yoktu. Tabi ki her kitapta olduğu gibi kötü karakterler vardı ama üstünde çok duracağım kadar büyük rolleri yoktu bana kalırsa. Ve bu yüzden kitabın böyle olmasını çok sevdim. Kitap zaten Persephone ve Hades ilişkisi üzerine yazılmış. Ve bu karakterleri her beraber gördüğümde 'keşke bir gün böyle çekim hissedebileceğim biri olsa hayatımda' diye düşünürken buldum kendimi. Yani ilişkilerine imrenip durdum aslında. Bana kalırsa ilişkileri gerçekten güzel yazılmış. Ve en önemlisi aslında bu tek bir kitap değil. Daha Türkçeye çevrilmemiş ama bu kitap toplam üç seri. Yani şuanlık öyle. Daha sonra tekrardan bir kitap daha çıkar mı bilmiyorum. Çok bilgili değilim bu konuda. 8/10 Karanlığın Dokunuşu
Karanlığın DokunuşuScarlett St. Clair · Martı Yayınları · 20231,050 okunma