...Söylenmedi hiç
Sana layık düşler benden önce
Tutsak yüreğim
Biliyorsun sen de ince ince
Yangın yeri hep
Buralar sayende, yok şikâyet
Gel bir sarayım
Aşkın olayım...
Roman; aşkın olayım be adam...
Okurken eridim, bittim resmen. Alfa bir adam istiyorsanız işte o adam Roman. Adam güç ve ölümüm ben diye bağırıyor. Bastığı yeri titretiyor.
Roman; Rus mafyasının Pakhan'ı...
Bombalı saldırı sonucu sakat kalan Pakhan, tekerlekli sandalyeye mahkum olur. Onun dünyasında bu durum sorun teşkil eder ve yerinde gözü olanları cesaretlendirmeye başlar. Hemen yürümeye başlayamayacağına göre acilen evlenip mafya alemine kendinden sonrası için bile işlerin yolunda gideceği imajını vermek için bir varis müjdesine inandırmak zorundadır. Yakın zamanda da evlenmek gibi bir planı olmayan Roman, kendisine borcu olan birinin kızıyla, anlaşmalı evlilik yapmaya karar verir.
Tabi kızın bundan daha haberi yoktur.
Roman karar vermişken karşısında kim durabilir ki!..
Nina; ufak tefek ama asi ve güçlü bir kadın. Büyük bir tutku ile işine aşık bir ressam. Emlak işiyle uğraşan babasının işleri eline yüzüne bulaştırması sonucu babasının hayatının kendi avuçlarının içinde olduğunun farkına varan Nina, kendini bir çıkmazın içinde bulur. Ya Rus Mafya lideri ile altı aylığına sahte bir evlilik yapacak ya da babası tahtalı köyü boylayacak.
Seksen yaşında, koca göbekli Rus Mafya lideri ile görüşmeye giden Nina, karşısında gördüğü adam ile şoka girer. Çünkü bu adamla evlenmek için kadınların kapısında yatacağından %100 emindir.
Birbirinden bu kadar farklı iki karakterin zorla bir araya gelmesi ama karakterlerin muhteşemliğinden dolayı hiçbir şeyin göze batmaması... Nina'da, Roman'da çok netti. Duyguları, yapacakları hiçbir karmaşa olmadan tıkır tıkır işledi ve kısacık bir kitap alev aldı. Ben böyle uyum görmedim. Nina zorla evlendi ama adama karşı hislerini kabul edecek kadar da harbi bi hatundu. Roman desen adam resmen kadınına tapmak için gelmiş bu dünyaya. Hanımcılıkta zirve oldu
Kitap kısacık olduğu için olaylar çok hızlı gelişiyor ama asla rahatsız etmiyor. Gereksiz hiçbir şey yok kitapta. Serinin devamını da büyük bir heyecanla bekliyorum.