2023 47. kitabı
Nabura-3 gezegenine göz dikmiş imparatorluk, yıllardır hasat yapmak için beklemiş. Zamanı gelince gezegendeki tüm insanları yok ederek nadasa bırakmış. Tutuğunu koparan imparatorluk diğer tüm gezegenlere de hakim olmuş. Artıkçılar impatoru da onların ayak işlerinde görevliler. Zifiri karanlık bir odada gözünü açan Alper, gördükleri karşısında şaşırıp kaldı.  Hiçbir şekilde kimseyle iletişime geçemiyor en yakın arkadaşı Musti'ye de ulaşamıyordu. Musti de kendi işinin patronu olmuştu. Alper'i bıraktığı yerden geri gelmediğini fark etti. Başına bir şey geldiğinden korkup bıraktığı adrese gittiğinde hiçbir şeyin olmadığını gördü.  Tam umudunu kaybetmişken Alper göründü. İkisinin mutluluğu yaşadıklarını unutturdu ama etrafta insanların olmayışı onları tedirgin etti. Olup biteni anlayabilmek için şehir şehir gezerken asıl adı Aire olan Lale ile karşılaştılar. Hasan ile Fatih'in de aralarına katılmasıyla yavas yavaş taşlar yerine oturuyor. Lale'nin gerçek isimini öğrenince imparatorluğu da  amacını da öğrendiler. Aire aslında kimdir? Nerden geldi ? Tüm insanlar bir anda yok olurken neden bu insanlara bir şey olmadı? Hasan ile Fatih'in bir hikayesi var mı? Nabura-3 imparatorunda bir kahraman çıkar mı? Ya da beklenen biri var mı? Merak edilen bu soruların güzel yanıtları sürekleyici ve etkisinde bıraktığı bu güzel eserde. Keyifle ve beğenerek okudum.  Neler olacak deyip durdum.  Emin sizler de öyle diyeceksiniz.  Hatta kitabın bazı yerlerinde kendinizden bir şeyler de yakalayabileceksiniz..
Hasat - BaşlangıçSerdar Özbey · Parana Yayınları · 202318 okunma