2023 1. kitabı
Amy Harmon... Benim aşk yazarım. Hangi türde olursa olsun bütün kitaplarını zevkle okuduğum tek yazar. Yabancı'nın uzun zamandır Amy'nin yeni kitabını çıkarmaması çok canımı sıkıyordu doğrusu. Bunca zaman sonra çıkarmışken niye 2016'da basılan bir kitabı tercih ettiklerini de başta bayağı bir sorguladım açıkçası. Kitaba başlayınca bu düşüncem daha da yoğunlaştı. Aslında hala Kuş ve Kılıç'ı daha erken çıkarmış olmalarını diliyorum (bence o zaman seveni çook daha fazla olurdu) ama kitabı şu zamanda okuduğum için de hiç pişman değilim. Konusunu anlatmayacağım. Her yerde arka plan yazısı mevcut zaten ki ben ne anlattığını bilmeden alıp okudum. Genelde böyle yaparım zaten, nedense konusunu bilince kitabı okuyasım kaçıyor çünkü. Kitabın başları güzeldi, konusu kesinlikle çok iyi ve farklı. Aklıma başka fantastik kitaplar getirmedi de değil aslında ama olay akışı ilerledikçe konunun özgün olduğundan emin oldum. Ortalara doğru sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Hatta bir ara lütfen böyle gitmesin, diye iç geçirdiğimi söyleyebilirim. Ama sonra, özellikle son 100 sayfada öyle şeyler oldu ki sürekli "Nasıl yani?" diye bağırdım. Tahmin ettiğim şeyler oldu ama yalnızca benim tahmin ettiğim şekliyle kalmadı ve olaylara farklı detaylar da eklendi. Bu da kitaba olan şevkimi bir hayli artırdı doğrusu. Kısacası kitabı çok sevdim. Çok büyük fantastik olay beklentiniz olmazsa oldukça seveceğinizi düşünüyorum. Çünkü olaylar gayet farklı ve güzel. Bazı yorumlarda olay akışının farklı işlemesi gerektiğini söyleyenler gördüm ama ben daha farklı ne olabilirdi diye düşünce pek bir şey bulamıyorum. Yalnızca Lark ve Tiras arasındaki aşk biraz daha derin işlenebilirdi diye düşünüyorum. Öyle ki Tiras'ın başlarda kıza sürekli araç ve kılıç muamelesi yapması beni bir hayli sinirlendirdi. Sonradan daha katlanılır seviyeye çıktı ama yine de ilişkileri benim için biraz noksan kaldı. Ortalara doğru sıkıldığım ve Tiras'a gıcık olduğum için iki puan kırıyorum ama son kısımları okurken gözlerimden kalpler fışkırdığı için o zamana kadar okuduğum ve düşündüğüm her şeyi unutmuştum. Yine de adil bir puanlama yapmak istedim.
Alıntı
Kuş ve KılıçAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 2023296 okunma