Puan vermedi·488 syf.··Beğendi
· İspanyol Aşk Aldatmacası çok tatlı bir hikâyeydi. Okurken bir romantik komedi filminin içindeymiş hissine kapıldım.
İspanya’da yaşadığı travmatik bir olayın ardından tek başına Amerika’ya yerleşen ve başarılarıyla bulunduğu iş yerinde üst bir pozisyonda çalışan Catalina’nın, kendisinden nefret ettiğini düşündüğü iş arkadaşı Aaron’nun yardımına ihtiyaç duymasıyla başlıyor hikâye. Ablasının düğününe erkek arkadaşıyla katılacağını söyleyen Catalina’nın, düğüne sayılı zaman kala yardımına Aaron yetişiyor. Uzun bir süre Aaron’a karşı güven sorunu yaşıyor Catalina. Sonunda tüm ön yargılarından kurtularak; herkese karşı mesafeli, soğuk ve son derece yakışıklı bu adamı yakından tanımaya başlıyor ve zaman içerisinde Aaron’a karşı fikirleri değişmeye başlıyor. Hikâye ilerledikçe Catalina’nın başından geçen olayları okuyoruz. Gerisi ise son derece sürprizlerle dolu.
İçerisinden çıkardığım derse gelirse de, ön yargılarımızın kendimizin önündeki en büyük engel olduğunu anladım. En büyük korkularımızın, içten içe hissettiğimiz ezikliklerimizin ise sadece kendi içimizde büyüttüğümüz sonucunu yazar çok güzel bir şekilde anlatmış. Kitap içerisinde güzellik normlarına ve bunun sonunda verdiğimiz sağlıksız kararlara da son derece tatlı bir şekilde değinmiş yazar. Sevdiğim, çok tatlı bir kitap. Öneririm.