2023 80. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 00:34
Kitaptaki yazım hatalarına dair birseyler diyecektim ancak teşekkür yazısında yazarın disleksi olduğunu öğrendim. Bu nedenle orayı atlıyorum. Bu kadar şahane bir kurguya neden 7 puan verdiğimi ise şöyle açıklayayım: Birincisi dram okumaktan ruhum daraldı. Tamam acıdan beslenip güçlenen karakter olayını anladım ama bu üslup beni fena basıyor. Ayrıca sürekli birilerinin yeter artık bitti bu kız, yandı bu kız vah vah bunu da kaldıramayacak deyip acı pazarlaması da bir yerden sonra beni yordu... İkincisi dört kitap boyunca olayın birinin zihninde geçtiğini anlamak için beklemeden daha kısa bir halini okumuş olsaydık 10 üzerinden 120 verebilirdim. Sürekli bilenler sakladı yada Amelya söyletmedi durumu her şeyi uzattı da uzattı. Üçüncüsü ve benim hassas noktam ise gereksiz cinsellik içermesi maalesef... Bunu yazınca bir şey kanıtlamış olmuyorsun, yazmayınca da eksik kalmıyorsun neden illa okuyucu kitlesinin küçük yaş grubu olduğunu bile bile bunu yazıyorsunuz anlamıyorum. Sigara ve alkol güzellemeleri de başka bir konu... Bu kadar eleştiriden sonra yazarın hakkını teslim edebilirim artık. Kurgunun genel hatları mükemmeldi. Zihin etkileme olayının başka bir kurucu zihnin içinde işlemesi olayı dahice bir fikir gerçekten. Fetih'in tüm karamsar yönünü dengeleyen bir Pars'ın olması hikayeye renk katmıştı. Gerçek olmayan insanların da kasabada bulunması bir süre büyük bir kaos meydana getirdi. Neyse ki orası tatlıya bağlandı. Yoksa kahrolurdum. Spo vermemek adına burada bırakayım.
Gecenin Hikayesi - AmelyaN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20231,073 okunma