2023 165. kitabı
Ölümün her türlüsü kötü ama öldürülen gencecik kadınlar yakıyor yüreğimizi. Bıkmadan usanmadan zikretmeye, tamamen bitene kadar hep gündemde tutmaya yeminliyiz. Kadınları ezmeye, sindirmeye, yok saymaya çalışanlara inat sesiniz her geçen gün daha yüksek çıkacak. Bu davaya herkes elinden geldiğince katkıda bulunurken karşıma çıkan nefis bir kitap ziyadesiyle mutlu etti beni. @kazan_zeynep52 ‘nin akıcı kalemi ile yazdığı her şey senden geçer #şenayaybükeyalçın başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlere, okurken şehit edilen #özgecanarslan ‘a #cerenözdemir ‘e ve nice kahraman kadına, evladının gözü önünde kocası tarafından öldürülen #eminebulut ve şiddete maruz kalan hayatları söndürülen güçlü kadınlara ithafen yazılmış. Ah öyle de güzel yazılmış ki. Gencecik dal gibi üç genç kız; Su,Sahra ve Serap. Üçü de hayata dezavantajlı başlamış üç can. Su büyüdüğü #çocukesirgemekurumu ndan sonra üniversiteyi okumak için Ordu’ya geliyor. Ordu’ya geldiğinde okulunu bitirmek dışında hiçbir planı yok. Kendisi gibi üniversiteyi okumak için orduya gelen Sahra ile tanışıyor. Su, Sahra ve Serap birlikte ev tutup can yoldaşlığı yapmaya başlıyorlar. Kızları kendi hallerine bıraksalar hayatın yokuşlarına karşı elele verip tutunacaklar yaşama ama işte iyiler kadar kötüler de var kurgunun içinde. Bu üç yaralı yürek iyi kötü tutturmuşlarken düzenlerini bir anda beklenmedik sarsıntılarla savrulacaklar mı acaba? Yoksa gelsin hayat bildiği gibi diyerek göğüsleyecekler mi her geleni. Salih nasıl dahil olacak hayatlarına? Peki ya Mahir! Mahir için kürekleri hazırlayın benden söylemesi. Kısacık bir kitaptı ama güçlüklerle mücadele eden bu dik duruşlu genç kızların yaşadıkları derin izler bıraktı bende. Küllerinden yeniden doğan bu genç kızlar benzer durumda olan hemcinslerine örnek olurlar umarım. Okuyup sizde destek olun bu güzel kaleme. #sağliklavekitaplakalın #kitapönerisi #tavsiyekitap #bookstagram @angeyayinlarikitap #bookstagram #bookstagramturkey #author #authorsofinstagram #keşfet #keşfetteyiz #kadıncinayetleri #kadınaşiddetehayır
Her Şey Senden GeçerZeynep Kübra Kazan · Ange Yayınları · 010 okunma