İnsanlara kendilerinin ne kadar değerli olduklarını hatırlatıyor.Hayatta bize insanları,duyguları ve en önemlisi kendimiz hakkında kılavuz olan bir kitap. Narsist insanların,hayata ince bakan insanları,pozitif ve negatif enerjili insanları onların özelliklerini onlara karşı nasıl davranmanız gerektiğini anlatıyor. Hayata nasıl bakmanız gerektiğini hayatınızdaki insanları tanıyıp onlara hayatınızın neresinde olması gerektiğine karar vemenize yardımcı oluyor. Bu dünyada en çok kendinle vakit geçireceksin. Herkes gittiğinde sen ve sen kalacaksın. Kendinin kıymetini bil. Kimse kırılmasın üzülmesin incinmesin diye hayır demeyi bırakma. Bir şey yapamayacağını düşündüğün zaman ben yapamam de. İnsanların senin hakkında o yapar onun canı acımaz o kırılmaz diye düşünmelerine izin verme. Herkes kırılabilir üzülebilir ağlayabilir. Umudunu hiç kaybetme umudunu kaybetmiş bir insan güneşe dönemeyen bir ayçiçeği benzer. Hiç değmeyecek insanlar için kendinizi yormayın. İlişkiler farklı başlıklar altında incelenir . Kendinizi zehirli ilişkilerden uzak tutun . Size sevgisini hissettiren insanlara güvenin onlara açın kalbinizi. Bunları yaparken asla insanlara her şeyinizi anlatmayın. O yapmaz demeyin en çok o yapar. Bırakın sırrınız sizde kalsın . Zaten iki kişinin bildiği sır olmazmış . Kendinizi sevin başkasından bir şey beklemeyin . Her sabah kendinize aynaya bakıp GÜNAYDIN diyin başkasından beklemeyin. Kimseye özenmeyin ki size özensinler. Başkaları için değişmeyin kendiniz olun . Umudunuzu kaybetmeyin .