·328 syf.····Okunma: 23 Temmuz 2023 17:50 Bu kitaba çok karşı çok büyük bir nefret olmasına rağmen fazla merak ediyordum gereksizce ve sonunda okudum. Tam olarak çıkaramasam da başka bir kitaba benziyo ama hatırlayamadım. İnsanların neden bu kadar nefret ettiğini asla anlayamadım çok akıcıydı ve güzeldi bence. Puan verirken bile 6 ve 7 arasında kaldım son kararım 6 oldu.
spoiler
İkinci bölümden itibaren Percy ve Sam arasında ne olduğunu tahmin ettim ve bu tahminim beni yanıltmadı. Yazar bence şaşırtmak isteyerek yazmadı diye düşünüyorum çünkü herkesin tahmin edebileceği bir olaydı.
Bir geçmişim bir günümüzün anlatılmasını sevdim. Böyle yazılması direkt düz bir şekilde anlatılmasından daha çok hoşuma gidiyor. Yazım tarzını falan da beğendim yazarın. Karakterlere çok bağlanamadım sadece tek sorun o. Belki hızlı okuduğumdandır bilemiyorum.
En sevdiğim karakter Delilah oldu açık ara. Çok sevilebilir bir karakter değildi aslında ama bilmiyorum kendime yakın buldum. En sevmediğim karakter de kesinlikle Sam. Tüm kitapta sürekli sinirimi bozdu. Percy ile birlikte olmak istiyor ama risk almak istemiyor başkalarından kıskanıyor sonra ona haber vermeden bir şeyler yapıyor falan. İnsanlarda en katlanamadığım tüm özelliklerin vücut bulmuş haliydi kendisi. Percy'nin davranışlarını anlıyorum çünkü insan sevgilim dediği kişiden ilgi ve sevgi bekler onu aradığında telefonunu başkasının açmasını değil. İlişkileri sevgili olduktan sonra bozuldu keşke olmasalardı. Ben zaten Charlie ile olmasını istiyordum başından beri. En azından ne istediğini bilen ve sorumluluk almaktan kaçmayan bir karakter.