2023 141. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2023 16:52
" Güç, kişinin kendisindedir." Selam #kişiselgelişim romanı olan #armağan #okudumbitti . Kişisel gelişimin romanla bütünleşmiş halini okumayı seviyorum. Verilmek istenem mesaj kurgu ile örneklenince daha akılda kalıcı oluyor bana göre . Bella ve Murat ... Evlenmelerine çok az zaman kalmış bir çift. Hazırlık aşamasının yorgunluğu ve gerginliği bu çiftin üzerindedir. Düğün için gönderilmiş #hediye leri açarken Bella farklı bir hediyeye denk gelir. Bir #kitap ın taslağıdır : "Terapi Işığında Çift Olma Yolculuğu" . Bella bölüm bölüm bu taslağı okurken kendisi , ilişkisi ve nişanlısı hakkında düşünmeye başlar, ilişkilerini gözden geçirir... İnsan kendini bile zor tanıtıyorken bir başkasını tam anlamıyla ne kadar tanıyabilir... "Evlilik, emek verilen, mücadele içeren, sorumluluklar gerektiren bir anlaşmadır." diyor kitapta. İki farklı insan bir arada olunca ister istemez çatışılan noktalar , anlaşmazlıklar olacaktır. Mühim olan orta yolu bulmak ,anlayış ,sevgi ve saygıdır . Büyük bir emek gerektir. Yer yer ilişkilerde iniş çıkışlar, çıkmaz görünen yollar olabilir. Böyle durumlarda bir profesyonelden yardım almak en doğrusudur . Kitabı okuyunca kendinizi ve ilişkinizi tekrar gözden geçirebilirsiniz. Size farklı bir bakış açısı sunabilir ya da bazı noktaları anlamınıza yardım edebilir. Farkındalık yaratan bu kısa ve dolu dolu kitabı herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum
ArmağanAsuman Baysal · Pozitif Yayıncılık · 202324 okunma