2023 45. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2023 01:39
Berna Moran "12 Mart romanının konusu ilgi çekici değil çarpıcı ve sarsıcı."diyor Halkın destek vermediği doğum tarihleri genelde 1947 olan gençlerin romantik girişiminin üzerine bir balyoz gibi inen 12 Mart darbesi sonucunda bu gençler; sindirildi, tutuklandı, işkence gördü, öldürüldü, hapse atıldı, kimileri de asıldı. Romanda bunları okuyacaksınız Diğer 12 Mart romanlarında da sıkça gördüğümüz gibi burada da kahramanımız olaya yön veren değil, daha çok başına gelenlere katlanmak zorunda kalan edilgen duruma düşmüş gençlerden biri:Emine Semra. Olaya yön verenler ise gençleri bulunduğu ortamdan alıp kendi işkence alanına çekenler. Emine ve Haydar'ı evden alıp götürürler ve Emineye yapılan işkenceler sayfalarca anlatılır. Bu anlatımın arasına Emine'nin Erzurum'da geçirdiği çocukluk yıllarıyla İstanbul'da geçirdiği ilk gençlik yılları belli bir kronoloji takip edilmeden verilir. Füruzan' ın üslubuna alışmak ilk başlarda zor gelse de zamanla alışıyor okur. Eser bşr macera romanı gibi akıp gitmiyor çünkü anlatılanların bir kısmı kan dondurucu ve tüyler ürpertici. Keyifli okumalar diyemiyorum çünkü okurken bir insanlık suçu olan işkeceyi anlatan bölümler var.
Kırk Yedi'lilerFüruzan · Yapı Kredi Yayınları · 2023830 okunma