2023 20. kitabı
Seneca bu kısacık eserinde gizli bilgelik bilgilerinden bahsediyor. 2000 yıllık bu bilgelik rehberinde, bilge bir insanın nasıl davrandığını ve kimlere bilge insan denileceğini anlatıyor. Uzun yıllar bir imparatorun danışanı olarak biriktirdiği bilgileri zindana atıldığında yazmaya başlıyor. Aklına ne gelen ne varsa yazıp felsefesinin ışığını tüm insanlığa yansıtmaya çalışıyor. Ama maalesef her filozof gibi o da ölüme mahkum ediliyor. Nasıl ölmek istediği sorulduğunda damarları açılarak ölmeyi tercih ediyor. Ama yaşlılığından kaynaklı kanı yavaş yavaş akıyor ve ölümü oldukça uzuyor. Bunun üzerine bir doktor arkadaşından zehir istiyor ve bu şekilde ölümü hızlandırılmaya çalışıyor. Çok hızlı olmasada sonunda zehir verilip ölüme terk ediliyor.. • Seneca insanlığa felsefesiyle ışık tutuyor. Ona bu anlamda çok şey borçluyuz. Bilgelik konusundaki engin bilgileri çok kıymetli. Keşke böyle iyi bir filozof ölüme mahkum edilmeseydi. Beni öldürülmesi ve ölürken acı çekmesi üzdü.. Mutlaka okuyun, keyifli okumalar
Seneca - Gladyatör Kararını Arenada VerirÖzlem Küskü · Destek Yayınları · 20211,673 okunma