Dorian Gray’in Portresi Kitap Yorumu
2023 36. kitabı
Puan : 10/10 . . . Selamlarr bu aralar okuduğum açık ara em güzel klasiklerden oldu Dorian Gray. Hemen yorumlayayım. Kitap kısaca bir dilek dileyen Dorian’ın dileğinin kabul olması ve sonrasında yaşanan olayları ele alıyor. Dilediği dilek ise çok masum değil. Kendisi yerine portresinin yaşlanmasını diliyor. Kitabı başından itibaren okurken Lord Henry’nin düşünceleri beni çok düşündürdü. Kendisi manipüle edici birisi. Hatta bir hayat mahvediyor bana göre. Dorian Gray çok yakışıklı bir genç. Zaman ilerledikçe dışının güzelliği hiç değişmese de içi çok çirkinleşiyor. Dışının güzelliği insanları kolay kandırmasına yarıyor. Basil’in başına gelenler ise beni o kadar üzdü ki kitapta. Nasıl yaparsın dedim? Bu kadar mı çirkin biri oldun Dorian? Sibyl için ise çok daha fazla üzüldüm. Hele olanlardan sonra onu hiç umursamayışı o kadar yürek yakıcıydı ki. En son sayfalarda kardeşinin başına gelenler ise Sonunu aslında tahmin etmiştim bu yüzden şaşırmadım. Sonu beni çok çok sevindirdi. Tek üzüldüğüm nokta Lord Henry’e hiçbir şey olmaması. Lord Henry ve Basil’in sonlarını değiştirsem benim için her şey çok daha güzel olur. Sevmediğim tek kısım her ayrıntıyı yazarın teker teker yazması. Mesela Dorian’ın kendine hobi diye bulduğu şeylerin hepsinin adını vs yazması. Bunun dışındaki her şeyi beğendim ve kesinlikle okuyun derim. Okunması gereken bir klasik bana göre. İyi günler dilerim
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399bin okunma