ZALİM PRENS | CRUEL PRINCE (SPOILERSIZ)
2023 3. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2023 00:43
Tür: Fantastik Yazar: Holly Black Konu: Yedi yaşındaki Jude ve iki kız kardeşi, anne babasını öldüren zalim elf generali tarafından elf diyarına götürülür. Jude, bu diyarda büyür ve bir ölümlü olarak elflerin arasında kendi yerini bulma mücadelesine girmiştir. İyi dövüşebilirse şövalye, iyi yalan konuşursa casus olacaktır. Fakat gelecekte onu zannettiğinden daha büyük mücadeleler beklemektedir. Jude'un elf diyarındaki yaşamı ve zalim prens Cardan tarafından zorbalık görmesiyle gelişen birtakım olaylar zamanla elf diyarının tahtına geçecek yeni ismin belirlenmesine evrilir. Jude için iki seçenek vardır; ölümlülerin dünyasına kaçmak ya da elf diyarında kalıp taht oyunlarının bir parçası olmak. Yorum: Zalim Prens bir süredir almayı düşündüğüm ve Instagram, Pinterest gibi mecralarda fanartlarını gördükçe hevesimi arttıran bir kitaptı. Fantastik kitaplarda yapılan en büyük hatanın evrene ve aksiyona odaklanarak karakterlerin iç dünyasını ve kişisel gelişiminin es geçilmesi olduğunu düşünüyorum. Zalim Prens bu açıdan tam sevdiğim gibi. Senaryosu, karakterin iç dünyasını ve hayatındaki duygusal dönüm noktalarını okuyucuya hissettirecek bir alt yapıyla dizayn edilmiş. Bütün karakterlerin ayrı bir hikayesi, birbirinden ayrı karakteristik özellikleri ve sevmeseniz bile ilginizi çeken detayları var. İlk kitabı dün akşam bitirdim ikinci için heyecanlıyım. Kolay kolay seri kitaplarına devam etmem ama bu seriyle bir bağ kurdum. Yazarının kalemini sevdim ve çevirmen Kerem Sanatel'i de ayrıdan tebrik etmek isterim. Elbette bir kitabı ana diliyle okumak en iyisidir ama çeviri de büyük emek ister ve bu kitabın çevirisi benim için çok keyifli bir versiyondu. Fantastik severler için rahatlıkla önerebileceğim bir kitap. Elf mitleri ve Batı kökenli birçok mitolojik canlı kitapta yer alıyor. Tabi bu size çocuksu ve masalsı bir kitap okuyacağınızı düşündürtmesin. Çünkü elf diyarının ihtişamıyla birlikte karanlık ve acımasız yanı da kitapta yer alıyor. Öyle ki bu elf diyarı gerçek olsa bir ölümlü olarak oraya gitmek ister misin sorusuna evet demekte zorlanabilirsiniz. Peki siz bu kitabı okudunuz mu, okuduysanız sizin yorumlarınız nedir? #zalimprens
Fantastik
Zalim PrensHolly Black · Dex Kitap · 20182,322 okunma