2023 21. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2023 00:00
-spoiler içerir Zweig'in kitaplarını sürekli okuma çabası içinde olmamın bir nedeni de edindiğim müthiş sonuçlar ve derslerdir. Normalde uzun soluklu, sayfalarca devam eden romanlar okurum. Hal böyle olunca olaya odaklanmaktan çıkaracağım sonucu göz ardı ederim istemeden. Fakat Zweig'in kitaplarında hem olaya hem de çıkaracağım sonuca net bir şekilde odaklanırım. Kitap bitiminde tüm bunlardan duyduğum zevkle gülümserim ve nihayet tatmin olmuş olurum. Olağanüstü Bir Gece kitabına gelecek olursam. Başta bu geceyi neyin olağanüstü kıldığını pek anlayamadım. Fakat kitabın ortalarına doğru, olayların da netleştiştiği sıralarda, kavrayabildim. Ana karakterin baştaki duygusuz tavrı, benim de daima üstümde vardır. Bir hissizlik sendromu. Dolayısıyla kendimden bir parça bulabildim bu kitapta da. Karakterin banknotlara sahip olduktan sonra yaptıklarının bazılarına karşı çıksamda pek çoğunu onayladım. En çok da kitabın sonlarına doğru ana karakterin insanları mutlu etmesinden ve bundan kendine de pay çıkarıp mutlu olmasından etkilendim. Sonuç itibariyle ana karakterimiz kitabın sonunda kendini bulabildi, kendi olabildi. Dilerim bir gün ben de kendimi bulabilirim.
Olağanüstü Bir GeceStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2021171,8bin okunma