İçimde Bahçeler
2023 6. kitabı
Selam ben geldiiim Yazarımız Anıl Yavuz #içimdebahçeler kitabı ile okurunu içindeki bahçelere doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Geçmişten geleceğe doğru her ne olursa ne yaşanırsa yaşansın hep yeniden başlamamızı hatırlatan bir yolculuk bu. İçimde Bahçeler / Anıl Yavuz Meriç, Üniversitede resim eğitimi alan, başarılı, her anını dolu dolu yaşayan, yaşam enerjisi yüksek olan bir kız, annesi ve onun hayat arkadaşı olan Mehmet ağabeyiyle aynı evde yaşıyorlar. En yakın arkadaşı ise Noyan; okulda, eğlencede, tatilde zamanının büyük bölümünü onunla geçiriyor, Meriç'in Noyan'a olan duyguları hiç bir zaman kardeşlikten öteye geçmiyor ve bu yüzden en yakın arkadaşını kaybetmemek için Noyan’ın kendisine olan aşkını hep görmezden geliyor. Meriç’in çok sevdiği Tomris Hocası, bir gün torununa resim dersi vermesini istiyor. Tomris Hocanın bir kızı olduğundan, genç yaşta yaşamını nasıl yitirdiğinden, ardında bıraktığı bir çocuğunun varlığından habersiz olan Meriç. Hocasının teklifini geri çevirmiyor. Meriç; Ünlü bir ressamın tablosunu anımsatan , büyüleyici bir bahçesi olan gösterişli bir evin kapılarını aralıyor. Haftanın belirli günleri özel ders için Ali'nin evine gitmeye başlıyor. Varlıklı bir ailenin tek çocuğu olan Ali; içine kapanık, sessiz, sakin, yalnız, sevgiye, ilgiye muhtaç, dışarıya karşı duvarları olan bir çocuk. Meriç, tanıdığı ilk andan itibaren Ali'ye ısınıyor ve aralarında bir bağ oluşuyor. Resim öğretmeninden ziyade arkadaşı, sırdaşı oluyor Ali’nin. Çocuğun yavaş yavaş duvarlarını yıkmasına, kendini bulmasına yardım ediyor. Sonra bir gün, önceden Noyan ile eğlenmek için gittikleri bir mekanda tesadüfen gördüğü ve çok etkilendiği bir türlü aklından çıkaramadığı gizemli adam, Ali’nin babası Özdemir olarak karşısına çıkıyor. Meriç; Eşini yitirmiş, oğlu Ali’yle ilişkisi mesafeli, insanlara karşı soğuk bu adamı düşünmeden edemiyor. Meriç ve Özdemir aralarında oluşan çekime direnemiyorlar ve yakınlaşıyorlar. Resim yapmaya tutkun, yaşam enerjisi yüksek, özgür ruhlu bu genç kızın 15-16 yaşlarında bir çocuk ile kurduğu güçlü bağı, geçmişiyle bağını koparamamış, kıskanç, kısıtlayıcı kuralları olan bir adamla yaşadığı aşkı, en yakın arkadaşı ile yaşadığı sorunları, Meriç'in kendini arayışını, hayat yolculuğunu okuyoruz. Anıl Yavuz İçimde Bahçeler Ceyda
İçimde BahçelerAnıl Yavuz · Edebiyatist Yayınevi · 202212 okunma