2023 95. kitabı
Nasıl başlanır bilemedim ki. Feminizm! dhdhdhdhhd Şimdi kitaba bir şey demeyeceğim. Ben beğendim. Açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Zaten feminizm kitabı yani, bunu biliyoru…. Haha! Biliyoruz diyeceğimi mi sandınız? Hayır lanet olasılar dhdhdhdhd feminizmi bilmiyoruz. Feminizmi feminizm olarak bilmiyoruz! Şimdi şöyle ki; feminist olan ve feminist olmayan iki ayrı topluluk var. Bu iki topluluk birbirlerine hep ters düşüyor. Feministler feminist olmayanlara erkek düşmanı diyor ve çoğu feminist erkek düşmanı. Bu iki tayfa insanı hayattan bezdirir. Öncelikle feminizmin kısaca özeti: Kadın ve erkek EŞİTLİĞİ! Şimdi şunu açıklığa kavuşturalım istiyorum; ilk olarak, feminizmin şu anki halini ben desteklemiyorum bunu söyleyeyim. Kadın ve erkek eşitliğini savunuyor muyum? Sonuna kadar. Ne kadın ne de erkek düşmanıyım, erkekler için de kadınlar için de eşitlik istiyorum! Erkeklere de haksızlık yapılıyor, toplumsal alanda erkeklerin de işi zor. Kadınlara da haksızlık yapılıyor. Kadınların işi de aynı zamanda çok zor. Ben bunların ortadan kalkmasını istiyorum. Feminizmin şu anki hali çöp. Yaşatan bir topluluk var, ha, bakın o topluluk başım gözüm üstüne. Ama ben o topluluğu desteklemek yerine kendimce destekliyorum. Herhangi bir ideolojiye gereksinim duymuyorum. Şimdi de şunu açıklığa kavuşturalım; erkeklerden nefret etmek, feminizm değildir! Biraz araştırın, hep biz söylemek zorunda kalıyoruz. Erkek düşmanlığı: Androfobi olarak adlandırılır. Androfobi, erkek düşmanlığına varabilecek boyutlara ulaşabilme potansiyeli taşımakla birlikte sosyal fobiler içinde tanımlanan psikolojik bir hastalıktır. Androfobi durumunda da erkeklerden nefret olabilmekle birlikte bu durum daha çok nefret eden kişinin korkması dolayısıyladır. Feminizm çatısı altında bunu savunan geri zekalı insanlar, evet, feminizmden insanları soğutuyorlar. Evet, bir de bunu açıklayalım; feministlerin hepsi mi böyle düşünüyor? Yoo! Gerçek feministler de var, en krallarından hem de. Ama çoğunluk öyle düşünüyor. Gidip de feministlerin hepsine dil uzatmak çok saçma(feministler erkek düşmanı, gibi) olur. Senden benden daha sağlıklı düşünen çok feminist var :) Uzun lafın kısası: Ne feministlerin hepsi erkek düşmanıdır, ne de feminist olmayanlar! Feminizm özünde çok mantıklı bir ideoloji, sadece günümüzde mantıksız bir şekilde savunan insanlar kirletiyor. Ben de bu yüzden feminist değilim. Kadın erkek eşitliğini savunuyorum ama, bu feminizmin çatısını kirletiyorlar. Mantıklı feministler var mı? Aklınızın alamayacağı kadar çok :)) Feminizm herkes içindir! Ve ben bunu destekliyorum(feminist olmasam da). Yanlış anlaşılmam umarım. İyi okumalar.
FeminizmMargaret Walters · Dost Kitabevi · 200964 okunma
ali
feministler, lütfen sövmeyin, bakın sizin savunduğunuzu savunuyorum. sadece kendimi feminist olarak adlandırmıyorum :l