Dangerous Convenience Store hakkında söyleyecek o kadar çok şeyim var ki ne yazsam yetersiz kalacak gibi hissediyorum. Ancak serinin özel bölümleri de tamamlanmışken artık ertelemeye bir son verip bir şeyler yazmam gerektiğini hissettim. Elimden gelse her bölümü ayrı ayrı değerlendirip seriyi ne kadar sevdiğimi anlatırdım ama o zaman bu yazı fazla uzun olurdu.
Konusuna baktığımız zaman DCS de herhangi bir BL manhwa'dan pek farklı durmuyor bunu farkındayım hatta ilk bakışta oldukça sıradan bir hikaye bizi karşılıyor. Geçimini sağlamak için tehlikeli bir mahallenin marketinde çalışan Yeo Euijoon ve bir gangster olduğu ilk bakışta anlaşılan, hikaye boyunca "Ahjussi" olarak anacağımız Beom Geonwoo'nun yolları bahsi geçen markette kesişir. Ahjussi korkutucu görüntüsüne, kaba üslubuna ve sert tavırlarına rağmen sadece Euijoon'un değil okurların da kalbini kazanmayı başarır. İşte hikayeyi farklı kılan nokta tam da burası. Çünkü bahsettiğim bütün klişelere karşın seri boyunca iki karakterin de duyguları çok güzel yansıtılıyor. Ahjussi ne istediğini biliyor, duyguları hakkında daima dürüst davranıyor. Euijoon ise bazen zorlansa da kendini doğru düzgün ifade ediyor ve anlamsız kaoslarla, yanlış anlaşılmalarla uğraşmak zorunda kalmıyoruz. Hikaye ilerledikçe duyguların yoğunluğu artıyor ve bütün bölümleri bittiği zaman tatlı bir hüzün basıyor insanı. En azından bu benim için böyle oldu. Her bölümde farklı duygular hissettim, kimi zaman güldüm kimi zaman gözlerim doldu, bazı bölümleri tekrar tekrar okudum. Final vermiş olması zaman zaman beni üzüyor ancak başından sonuna kadar iyi bir eser olup tadında bırakılmasına seviniyorum. Dangerous Convenience Store'un yeri benim için her zaman ayrı olacak.