İZ Cinayet
İz gözlerini açtığında hiçbir şey hatırlamıyordu. Üstelik cinayet şüphelisi bir katil olduğunu öğrenmişti. Hemde anne katili. Oysaki bu hayatta en sevdiği varlık değil miydi annesi .
Cep telefonunda kalmış mesajlardan, aile bildiği yanında olan kişilerden, konuşarak ip uçları bulmaya çalışıyor, gerçek katili annesinin rüyasına girerek ona söylediği gibi ortaya çıkartmaya çalışıyordu.
Katil, mesajda belirttiği gibi, en sevdiği gezegeni Lila' sına zarar vererek başlamıştı tehdit uyarılarına. Yine de İz' in kararı kesindi; annesine bunu yapıp kendisini intihara sürüklemesi olacak iş değildi. Herkesin çok sevdiği, hayat dolu ve dürüstlüğünden ödün vermeyen İź, perdeyi aralayıp hatıralarının peşine düşecek, en sonunda da gerçeklere ulaşabilecek miydi?
Sonunda dünyadaki gerçek servetin sevgi olduğunu ve bu dünyadan sadece yaptıklarımız ile gittiğimizin vurgulandığı bir hikaye .
Öyleyse sizlerde bir oturuşta okunan cinayet romanına var mısınız?
Okuduğumda gördüğüm eksiklikler olsa da, yazarın Cezayir doğumlu olup Türkiye hayranlığı ile yazdığını öğrenince, anladım ki bundan kaynaklıydı Türkçe' yi tek düze kullanması. Aynı zamanda bir " kültür elçisi " de kabul edilen yazarımızı böylesi bir okuma aşkı ile dolu olup yazmasindan dolayı tebrik ediyorum gönlümce .
Keyifle okuyun .