2023 56. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 19:15
Merhabalar Bugün sizlere yerli yazarlarımızdan #ayhanpala 'nın kaleminden çıkan #polisiyekurgu #ıssız kitabı ile geldim. Kitap o kadar akıcı ki her sayfasını acaba ne olacak diyerek okudum ve bir baktım kitap bitmiş Polisiye, ters köşe kitapları okumayı seviyorsanız bu eser tam da size göre, zira ben kitabın kapağını kapattığımda şaşkınlığımı üzerimden atamamıştım. O kadar anlattım, artık konuya gelelim. Enver Öğretmen, gözleri çocukken sinir kuruması geçirip görme yetisini kaybeden eşi Zehra ile Ağaçköyde sekiz haneli köye sürgün olarak gelirler, henüz çocukları yoktur. Sürgün diyorum çünkü Enver öğretmen, insanların hakkını aramış kalorifer paralarının akıbeti hakkında sorular sormuş müdürle tartışmış üst makamlardan yardım istemiş, ödülü ise şehrin 100 kilometre doğusuna bu köye sürgün olmuştur. Günün birinde eşi köy evinin dışında bulunan kısımda banyo yaparken, Enver karısını izleyen köyün sapığı İlhanı fark eder ve tartışma itişme derken İlhan düşer, başını taşa çarpar ve ölür. Enver cesedi ağıla gömer. Her şey bitti derken birkaç gün sonra olayların şahidi 11 yaşında 5.sınıf öğrencisi Demet çıkar ortaya, tek amacı ve hırsı okumak olan Demet ailesinin onu küçük yaşta evlendirip köye mahkum bırakma fikrine katlanamaz ve öğretmenine şantaj uygulamaya başlar, isteği öğretmeninin onun üniversitede okumasını sağlamak ve babası Burhanın ölmesidir. Sonrası yaşanılanlar tam bir macera, soluksuz okudum, tavsiye ederim #alıntı Kar temizliğin,simgesi değil mi? Bütün kiri pası örter ,beyaz bir çarşaf gibi.Ama eridiğinde her şey yine eskisi gibi olur. Başka şansları yoktu. Bu topraklarda doğmuşsan belli bir yaştan sonra toprağı eker, biçer, hayvanları sular, süt sağar, peynir ve kaymak yapardın. Mutluluk kokuyordu topraktan fışkırıp havaya karışan bir mutluluk.Bahar öyle güzel öyle eşsizdi ki.
IssızAyhan Pala · Odessa Yayınevi · 202315 okunma
1 +1'leme