·468 syf.····Okunma: 05 Ağustos 2023 00:38 Sanırım bu kitap Myron Bolitar serisinin en özel kitabıydı. Zira serinin belki de en renkli ve aynı zamanda en karanlık karakteri olan Win’e dair birçok gerçeği gördük. Kitapta bahsedilen geçmişteki olaylar Win’in belki de bugünkü karakterinde çok önemli bir yere sahipti.
Myron’ın ele aldığı davaya gelirsek gerçekten çok farklıydı. Her şeyin belirsiz olduğu bu davada her geçen saniye ile beraber yeni çelişkiler ve sırlar açığa çıkıyordu. Myron’ın geçmişi kazdıkça hiç de hoş olmayan şeylere rastlaması ve bunların da davayı daha da karıştırması çok hoşuma gitti. Bu sayede olası şüpheliler sürekli değişip durdu. Bununla beraber bilinmezliğin sağladığı kaos sayesinde olaylar da iyice ilginçleşti sürekli. Başta bir iki kişiyi etkileyen bu davanın giderek büyümesiyle onlarca kişiyi odak noktasına sokması kurgunun çok iyi düşünüldüğünü gösteriyordu. Hatta bu olaylara Win ve annesinin de dahil olması çok güzel bir etki yaratmıştı bence. Kurgunun klasik polisiyelerdeki gibi tek bir bakış açısından değil de birçok açıdan ele alınması ve ana karakter olan Myron’ın zaman zaman geri plana atılması güzel düşünülmüş bir hamleydi. Bu sayede okuyucu olarak olayların nedenleri üstüne daha geniş ve rahat bir açıdan bakabiliyorduk. Davanın sonuç kısmı ise biraz daha süslense daha iyi bir etki yaratırdı bence. Gene de bu haliyle de son derece doyurucuydu tabii. Alttan alta verilen insanın sevdikleri ve hayalleri arasında sıkışması konusu da çok üzücü geldi. Bu birçok kez başımıza gelen bir durum çünkü.
Dilerim serinin diğer kitapları da aynı şekilde devam eder. Gerçi Harlan Coben zaten belli bir standartı yakaladığından asla hayal kırıklığına uğratacağını da sanmıyorum.