2023 22. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2023 22:10
"Ve delilik beni özgürleştirdi" Kitabı okurken elime alıp kelimesi kelimesine tek bir harf bırakmadan altlarını çizmek istedim. Kendimi onların dünyasındaymış gibi hissetim. Bayıla bayıla okuduğum bir kitap oldu. Veroniko görünüşte mutlu bir hayata sahiptir. Gençtir ve güzeldir. İstediği her şeye sahiptir. Ama ne kadar denersen denesin mutlu değildir. Kendini yapayalnız hisseder. Hayatının monotonluğundan bıkar. Yaşayabileceği her şeyi yaşadığını düşünmektedir. Geriye sadece olmak kalmıştır. Başarısız bir intihar girişiminin ardından, kendini bir akıl hastanesinde bulur. Üstelik aldığı haplar sonrası kalbinin hasar aldığını ve çok kısa bir ömrü kaldığını öğrenir. Zaten ölmek isteyen Veroniko, bu süreçte başka dünyaların insanlarını tanırken kendi kimliğini de keşfetmeye başlar. Kendini keşfettikçe intihar girişiminde bulunmuş olmaktan nefret eder. Veroniko ölmek istiyor ; insanın yaşadığı toplumu, seçimlerini, asıl benliğini sorgulamasonı sağlıyor. Kitabın ismine bakıldığında psikolojiyi kötü etkileyebileceği düşünülebilir. Ama aslında veroniko, ölüm kapısındayken kendini, içindeki benliğini keşfediyor. Ve yaşama arzusuyla dolup taşıyor. Bana göre kitabın en büyük özeti de şu cümle zaten. "Ölüm bilinci bizi daha yoğun yaşamaya yöneltir." Herkese keyifli okumalar dilerim..
Düşünce
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can · 2000102,3bin okunma