Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 06 Ağustos 2023 18:09 Sus ey nefsim! Kitabı öneri üzerine okumak için aldım lakin okuyup okumama konusunda ikilemdeydim konu hassas nefis diyor kapak . Daha sonra başladım okumaya kitap ilk sayfasında "bizi durduran ve kandıran da nefsimizdir. Hatta şuanda içinde bir ses varsa ve ' okuma bu kitabı ' diyorsa inanki o nefsinin sesidir" diyordu şöyle bir durdum ve aynısını bana demişti nefsim iyiki nefsime uyumadım ve başladım okumaya.
Kitabın içinde geçen olay bir kız tesadüfen kitabın adına dahi bakmadan aldığı bir kitabı istemsizce de olsa okumaya başlıyor. Kitap Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerini anlatıyor. Kendisine kadılık mevkiyi verilmiş bir zaat. Kadı kendisine gelinen kişilerden yaşadığı bazı olaylardan hayrete düşüyor, şaşırıyor nasıl olur diye düşünmeye başlıyor. Karşılaştığı bir kişi ona "Allah dilerse her şey olur "diyor gerçekten böyle mi,böyleyse bende öğrenmeliyim diye diye yolu Muhiyiddin Üftade ye düşüyor. Ona söylüyor benide kabul et dergâhına bende öğrenip ilim edeyim diyor üftade kabul etmiyor "burası yokluk kapısıdır sen varlık kapısından geliyorsun olmaz "der Mahmut Hüdayi hüzünlenir ısrar eder bende nefsimi terbiye etmek istiyorum der yalvarır. Üftade çarşıda ciğer satmaya razı mısın kararlı misin nefsini terbiye etmeye der. Mahmut Hüdayi evet demek istiyor nefsi binbir hayırı aklına sokup onu bu yoldan çevirmeye çalışıyor Hüdayi"sus ey nefsim,sana yenilmeyeceğim "der çarşıya gider ciğer satmak için görenler kadı delirmiş herhalde yaptığı su işe bak derler Hüdayi kimseye kulak asmaz ciğerleri satar. Üftade ona artık ciğer satmayacaksın lavaboları temizleyeceksin der kabul eder uzun bir süre lavaboları temizler. Bu sırada nefsi ile mücadelesi ne kadar çetin olsada vazgeçmiyor Hüdayi. Hocası üftade sen artık oldun benle derslere gel benimle kal diyor. Aradan zaman geçiyor hocası vefat ediyor sorumluluklar Hüdayi ye kalıyor artık adı duyuluyor Hüdayi nin çok sayıda öğrencileri oluyor nefsi ile mücadelesini kazanıyor. Öğrencilerine kendi yaşadığı durumları aktarıyor ilimler tesil ediyor. Hüdayi Vefat edince öğrencileri çok üzülüyor ama üzülmemeleri gerktiğini söylüyor onun sevdiğine kavuştuğu bilinciyle.
Kitabı okuyan kız gibi bende kendimi sorguladım her olay sonrası içimde konuşan nefsim mi iç sesim mi vicdanım mı dedim yaptığım hatalar ettiğim tövbeleri sorguladım nefsim ile bende mücadeleye başladım ne kadar muaffak olabilirsem
Okumayı düşünen herkese tavsiye ederim iyi okumalar dileriiimmmm
#suseynefsim
#fatihduman